Η La Liste, μια λίστα που συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως ανακοινώθηκε και για μία ακόμα χρονιά συμπεριλαμβάνει και τα αθηναϊκά δύο αστέρων Michelin εστιατόρια Σπονδή και Funky Gourmet.

H La Liste είναι λίστα που αντλεί τα στοιχεία της από πηγές όπως τους οδηγούς Michelin, Zagat, Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα μέσα και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει ενός αλγορίθμου. Οι κριτικές των πελατών διαδραματίζουν επίσης ρόλο, σταθμίζοντας τα τελικά αποτελέσματα στην τελική κατάταξη. Το εστιατόριο Σπονδή, συγκέντρωσε βαθμολογία 87,75% ενώ το Funky Gourmet 82.50%. Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη λίστα συμπεριλαμβάνονται μεγαθήρια της παγκόσμιας γαστρονομίας, πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και για τα δύο εστιατόρια.

Οι οργανωτές της La Liste αναφέρουν ότι συγκεντρώνουν στοιχεία από περισσότερους από 550 οδηγούς και αξιόπιστες δημοσιεύσεις που καλύπτουν περισσότερες από 135 χώρες, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα. Στόχος των δημιουργών της νέας αυτής πλατφόρμας βαθμολόγησης και ανάδειξης των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως, είναι η La Liste να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους ταξιδιώτες διεθνώς. Για τον λόγο αυτό δημιούργησαν και την εφαρμογή για τα κινητά μέσω της οποίας μπορεί κανείς να εντοπίσει σε κάθε χώρα και περιοχή τα εστιατόρια που έχουν διακριθεί.