Με σπάνιες τοπικές ποικιλίες, εξαιρετικό μικροκλίμα και παραδοσιακές τεχνικές που συνεχίζονται απαράλλαχτες αιώνες, τα κρασιά του Αιγαίου είναι θησαυρός που αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό. Και μια νέα πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια.

Κάθε νησί διαφορετικές ποικιλίες, διαφορετικό μικροκλίμα. Κάθε νησί και ένα θαυμαστό αμπελοτόπι. Και μπορεί τα νησιά του Αιγαίου να μην ήταν μέχρι τώρα τουλάχιστον στο προσκήνιο της οινικής παραγωγής της χώρας αλλά όσοι τα έχουν δοκιμάσει στο εξωτερικό εκπλήσσονται με την ιδιαιτερότητα και τον χαρακτήρα τους.

Και αυτή την παράδοση έρχεται να ενισχύσει η πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την εκπαίδευση σε θέματα προώθησης και branding.

Για αυτό το λόγο η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλο και τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου με θέμα την ενίσχυση των δεξιοτήτων των αγροτών όλων των νησιών, ξεκινώντας πιλοτικά από τον αμπελοοινικό τομέα, μέσω πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία στοχεύει σε νησιώτες αμπελουργούς, οινοποιούς στο σύνολό τους με σκοπό την εκπαίδευσή τους πάνω σε νέες καλλιεργητικές και οινοποιητικές τεχνικές ώστε να ενδυναμωθεί η τοπική παραγωγή με ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η εκπαίδευση θα γίνεται σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς και θα περιλαμβάνει επίσης θέματα branding, προώθησης εξαγωγών και ανάπτυξης οινοτουρισμού σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεχούς βελτίωσης ώστε τα κρασιά του Αιγαίου να πάρουν τη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει.

Δείτε επίσης:

Τα κρασιά του Αιγαίου γοήτευσαν την Αθήνα

Γνωρίζουμε τα κρασιά του Αιγαίου με επίκεντρο την Κω

Ολοι στο Σύνταγμα για να πιούμε τα κρασιά του Αιγαίου