Η ταξιδιωτική πλατφόρμα TripAdvisor ανακοίνωσε τα Travelers Choice Awards 2019 τα οποία περιλαμβάνουν την κορυφαία δεκάδα εστιατορίων από κάθε γωνιά του κόσμου.

Η λίστα διαμορφώθηκε με ένα αλγόριθμο που ανέλυε εκατομμύρια κριτικές και απόψεις των χρηστών της πλατφόρμας οι οποίοι ανέδειξαν ως κορυφαίο στη δεκάδα των προτιμήσεων το TRB Hutong στο Πεκίνο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Epicure, στο ξενοδοχείο Bristol Hotel στο Παρίσι και στην τρίτη θέση το Ristorante Villa Crespi στο Orta San Giulio στην Ιταλία. «Τα Traveller’s Choice Awards για εστιατόρια τιμούν τις αγαπημένες επιλογές των ταξιδιωτών διεθνώς. Βασίζεται σε κριτικές που έγραψαν οι χρήστες της πλατφόρμας όλο το χρόνο και τα εστιατόρια που βρίσκονται σε αυτή τη δεκάδα απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές», αναφέρει ο Trip advisor.

To TRB Hutong, που βρέθηκε στη κορυφή των προτιμήσεων επίσης το 2015 και 2016, βρίσκεται εντός ενός ιστορικού ναού που χρονολογείται από την εποχή της δυναστείας των Τσινγκ. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο Hassel, το οποίο εδρεύει στην Αυστραλία, που το μεταμόρφωσε σε ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό σκηνικό όπου σερβίρουν ευρωπαϊκή κουζίνα. Το παριζιάνικο Epicure είναι εστιατόριο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin στα ηνία του οποίου εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκεται ο σεφ Ερίκ Φρεσόν. Σερβίρουν μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει εκλεπτυσμένες προτάσεις με χαβιάρι, νιόκι με λευκή τρούφα και καφέ βούτυρο, macaroni γεμιστό με μαύρη τρούφα, αγκινάρα και φουά γκρα και χήνα ποσαρισμένη σε ουροδόχο κύστη κ.ά. Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Ristorante Villa Crespi, με ιδιοκτήτη τον σεφ Αντονίνο Καναβατσιούλο, βρίσκεται σε ιστορικό κτίριο στις ακτές της λίμνης Όρτα στη βόρεια Ιταλία. Σερβίρει υψηλού επιπέδου ιταλική κουζίνα και το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως μαριναρισμένο λαβράκι με πράσινο μήλο και δημητριακά, νεαρό χοιρινό με βερίκοκα, καρότα και μανιτάρια σαντερέλ κ.ά.

Τα 10 κορυφαία των Travelers Choice Awards 2019 διεθνώς
1. TRB Hutong, Πεκίνο, Κίνα
2. Epicure, Παρίσι, Γαλλία
3. Ristorante Villa Crespi, Όρτα Σαν Τζούλιο, Ιταλία
4. Restaurante Benazuza, Κανκούν, Μεξικό
5. The Jane, Αμβέρσα, Βέλγιο
6. Le Brouillarta, Σεν Ζαν ντε Λουζ, Γαλλία
7. David’s Kitchen, Τσιανγκ Μάι, Ταϊλάνδη
8. El Celler de Can Roca, Ζιρόνα, Ισπανία
9. Aramburu, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
10. Adam’s, Μπέρμινγκχαμ, Βρετανία

Τα 10 κορυφαία των Travelers Choice Awards 2019 στην Ευρώπη
1. Epicure, Παρίσι, Γαλλία
2. Ristorante Villa Crespi, Όρτα Σαν Τζούλιο, Ιταλία
3. The Jane, Αμβέρσα, Βέλγιο
4. Le Brouillarta, Σεν Ζαν ντε Λουζ, Γαλλία
5. El Celler de Can Roca, Ζιρόνα, Ισπανία
6. Adam’s, Μπέρμινγκχαμ, Βρετανία
7. Martin Berasategui, Λασάρτε, Ισπανία
8. Disfrutar, Βαρκελώνη, Ισπανία
9. The Black Swan at Oldstead, Όλντστεντ, Βρετανία
10. Restaurant 360, Ντουμπρόβλικ, Κροατία
8. Cowshed, Λίβερπουλ, Βρετανία
9. Mustard Seed Restaurant, Ινβερνές, Σκωτία
10. Ginger Bistro, Μπέλφαστ, Βόρεια Ιρλανδία