Τα T.G.I. Friday’s αγαπούν τα γευστικά ταξίδια στις κουζίνες του κόσμου και το έχουν αποδείξει με τα συχνά αφιερώματα στο μενού τους. Νέος γευστικός σταθμός αυτή τη φορά η Κούβα.

Αποτελούν αγαπημένο στέκι για όλες τις ηλικίες είτε θέλεις να τσιμπήσεις κάτι στο μεσημεριανό διάλειμμα, είτε να απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα, ακόμη και εάν θέλεις απλά να βγεις για ένα ποτό ή cocktail.

CUBAN SANDWICH

Το μενού τους αγαπάει πολύ τις american style γεύσεις αν και συχνά φλερτάρει με πολλές και διαφορετικές κουζίνες, με πιάτα αλλά και cocktails να κάνουν guest εμφανίσεις στα τραπέζια, ταξιδεύοντας μας με τις γεύσεις τους. Αυτή τη φορά η πυξίδα δείχνει προς Κούβα και τα T.G.I. Friday’s μάς προσκαλούν έως τις 2 Μαρτίου σε μια Fiesta Cubana με πιάτα που  ζωντανεύουν τις αισθήσεις και μοναδικά cocktails που γίνονται, φυσικά, από ρούμι.

Σπεύδουμε να δοκιμάσουμε τις μοναδικές “cuban corn fritters”, αλλιώς τις παραδοσιακές κουβανέζικες τηγανίτες από καλαμπόκι, αυγό και μπαχαρικά που σερβίρονται με σπιτική salsa, αλλά και το λαχταριστό “cuban sandwich” με ψιλοκομμένο χοιρινό φούρνου, καπνιστό ζαμπόν, λιωμένο τυρί swiss και πίκλες, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι, μαγιονέζα και μουστάρδα dijon. Ακούγεται πολύ χορταστικό, έτσι;

CUBAN CORN FRITTERS

Οι φίλοι των έντονων γεύσεων θα λατρέψουν τη “mini picadillo quesadilla”, με 2 mini quesadillas γεμισμένες με picadillo mix και τυρί monterey jack, που σερβίρεται με σπιτική salsa.

Και επειδή Κούβα χωρίς ρούμι δεν γίνεται πάρτε μία γεύση και από τρία νέα cocktails:

To “old cuban” -με γεύση από “παλιά κούβα”- συνδυάζει Havana Club añejo 3 años και havana club añejo 7 años με φρέσκο lime, φύλλα μέντας, tabasco, σιρόπι passion fruit και prosecco.

OLD CUBAN_COCKTAIL

Για τους λάτρεις του daiquiri, το “pumpkin daiquiri” με Havana Club  añejo 3 años και χυμό από φρέσκο lime, ζάχαρη, πουρέ γλυκιάς κολοκύθας και τριμμένο πάγο θα ενθουσιάσει.

PUMPKIN DAIQUIRI_COCKTAIL

Όσο για το περίφημο “ultimate zombie” παρουσιάζεται με ένα μοναδικό friday’s twist και συνδυάζει Havana Club Añejo 3 Años, Havana Club Añejo Reserva και Αpricot Βrandy  με σιρόπι ζάχαρης, χυμό από ανανά, πορτοκάλι και φρέσκο lime, λίγες σταγόνες αρωματικά bitters και πουρέ mango και σερβίρεται σε ποτήρι που μοιάζει με καρύδα.

ULTIMATE ZOMBIE_COCKTAIL

Και από μουσική; Μιας και αυθεντική κουβανέζικη εμπειρία χωρίς latin μουσική και χορό δεν γίνεται, τα  T.G.I. Friday’s σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Salsa Sinners οργανώνουν και κουβανέζικα πάρτι: στις 5 Φεβρουαρίου πάμε Γλυφάδα, στις 6 Αμπελόκηπους, στις 19 Κηφισιά και στις 22, που είναι και η Κυριακή της Αποκριάς Κολωνάκι. Η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε ρυθμούς σάλσα στις 6 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο της Αριστοτέλους και στις 12 στης Πυλαίας.

info
Fiesta Cubana στα T.G.I. Friday’s έως τις 2 Μαρτίου. Δείτε όλα τα εστιατόρια στο site των T.G.I. Friday’s: www.fridays.gr

Τα κουβανέζικα πάρτι στα εστιατόρια T.G.I. Friday’s με μια ματιά:
* 5/2 Γλυφάδα (Λαζαράκη 43, τηλ. 210 8982608)
* 6/2 Αμπελόκηποι (Λεωφ. Κηφισίας & Αλεξάνδρας, τηλ. 210 6475417) & Αριστοτέλους (Πλατεία Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 242914)
* 12/2 Πυλαία (11ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Πυλαία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 473760)
* 19/2 Κηφισιά (Κολοκοτρώνη 35, τηλ. 210 6233947)
* 22/2 Κολωνάκι (Νεοφύτου Βάμβα 2, τηλ. 210 7227721)