Mε ένα τηλεοπτικό σποτ αντίστοιχο της ιστορίας και του μύθου της, η μπύρα ΜΑΜΟΣ αποδεικνύει γιατί η επιτυχία της έχει βαθιές ρίζες.

«Ασίγαστο πάθος» και «άπαυστο μεράκι». Με αυτό εζυμώθηκαν όλες οι μεγάλες ιστορίες της Ελλάδας και με αυτό εζυμώθηκε και η μπύρα ΜΑΜΟΣ. Η μυθική ιστορία ενός Έλληνα που αγάπησε την μπύρα όσο και την πατρίδα του.

Η ιστορία της μπύρας ΜΑΜΟΣ ξεκινάει από το 1876 όταν ο Λορέντζος Μάμος ιδρύει το ζυθοποιείο του στην Πάτρα. Ο γιός του, Πέτρος Μάμος, θέλοντας να εξελίξει όσα του δίδαξε ο πατέρας του, φεύγει για την Ακαδημία Ζυθοποιών του Μονάχου. Παράλληλα, εργάζεται στις μεγαλύτερες ζυθοποιίες στην Ευρώπη, μαζεύει εικόνες και εμπειρίες και επιστρέφει στη χώρα με τον τίτλο του πρώτου διπλωματούχου Έλληνα ζυθοποιού.

Η λαχτάρα του να μεταλαμπαδεύσει όλα όσα έμαθε, σε συνδυασμό με το πάθος του, τον οδηγούν στην Πάτρα όπου ιδρύει το 1908 ένα νέο τεχνολογικά σύγχρονο ζυθοποιείο, εφάμιλλο των καλύτερων του εξωτερικού, για να προσφέρει ελληνική μπύρα, εξαιρετικής ποιότητας.

Με τη φροντίδα, τη γνώση και το μεράκι του, δίνει νέα πνοή στην ελληνική ζυθοποιία. Εισάγει εξαιρετικές ποικιλίες βύνης, λυκίσκου και μαγιάς από τη Γερμανία και την Τσεχία και εξελίσσει τις παραδοσιακές συνταγές με δικές του τεχνικές.

Προσαρμόζει την μπύρα στην ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές προτιμήσεις με την ΜΑΜΟΣ να διατίθεται στο μεγαλύτερο ζυθοπωλείο της Αθήνας. Μια ελληνική μπύρα που εξάγονταν στο εξωτερικό, το πρώτο ελληνικό προϊόν ζύθου με διεθνή βραβεία όπως το Χρυσό Βραβείο Αγνότητας και Γεύσης στη Διεθνή Έκθεση της Τεργέστης το 1898 και το Δίπλωμα Τιμής μετά Χρυσού Μεταλλίου στη Διεθνή έκθεση Αθηνών, καταγράφοντας μια ιστορία 100 χρόνων επιτυχιών.

Όλα με το «ασίγαστο πάθος» και το «άπαυστο μεράκι» που την ακολουθούν στο πέρασμα των χρόνων επιβεβαιώνοντας το μύθο ενός παραδοσιακού προϊόντος που ξεχωρίζει για την απλότητα, την αυθεντικότητα και την ανώτερη ποιότητα και γεύση.

Και αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα, την ιστορία, τη μπύρα, το όραμα των ανθρώπων αποτυπώνει το νέο τηλεοπτικό σποτ εξαιρετικής αισθητικής αρτιότητας με τίτλο «Εζυμώθηκε με πάθος». Για μια μπύρα που ξεκίνησε από την Πάτρα και συνεχίζει αταλάντευτα το ταξίδι με γνώση, επιμονή, καινοτομία και συνεχή εξέλιξη. Γιατί ό,τι εζυμώνεται με ασίγαστο πάθος και άπαυστο μεράκι γράφει πάντα ιστορία.

Το νέο τηλεοπτικό σποτ Μπύρα ΜΑΜΟΣ, Εζυμώθηκε με πάθος εδώ.

Δείτε επίσης:

Ζυθοποιία: Η επόμενη μέρα μετά την άρση του lockdown

Tέσσερις χρήσεις της μπύρας που δεν είχες φανταστεί

Beer Day: Μια πρωτοβουλία από την Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών