Τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας άνοιξαν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, ενώ στις 15 του μήνα ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία. Τι ισχύει όμως με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν στα εστιατόρια τους;

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και με βάση τα οποία τα ξενοδοχειακά καταλύματα θα προσαρμόσουν την λειτουργία τους στην εποχή του κορωνοϊού, τα εστιατόρια που διαθέτουν μπουφέ (buffet) θα πρέπει:

* Να παρέχουν απολυμαντικό μέσο χεριών στην είσοδο του μπουφέ και να γίνεται έλεγχος από το προσωπικό ότι χρησιμοποιείται από τους πελάτες.

* Να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις κατά το σερβίρισμα των πελατών στο μπουφέ.

* Υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού (sneeze guards).

* Το σερβίρισμα στον μπουφέ πραγματοποιείται μόνο από το προσωπικό εστίασης, το οποίο θα φέρει τα ενδεδειγμένα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκα απλή χειρουργική ή πάνινη/υφασμάτινη, γάντια μιας χρήσης) και θα τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού. Σκοπός των μέτρων είναι να μην υπάρχει επαφή του πελάτη με τα φαγητά και τα σκεύη στο μπουφέ.

* Συνιστάται η παράθεση των προϊόντων σε ατομικά σκεύη στο μπουφέ, όπου δεν είναι δυνατό το σερβίρισμα από το προσωπικό.

* Η χρήση κοινόχρηστων σκευών/αντικειμένων dispenser, αυτόματες μηχανές σερβιρίσματος (καφέ, χυμό κ.λπ.) γίνεται μόνο από το προσωπικό εστίασης, το οποίο φέρει τα ενδεδειγμένα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τηρεί τα βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ποτών στα μπαρ παρέχονται μόνο συσκευασμένα ατομικά συνοδευτικά. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει προτροπή για room service χωρίς επιπλέον χρέωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Βίντεο: Πείραμα με μπουφέ αποκαλυπτεί πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Δεξιώσεις γάμων με αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%