Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία «Μελισσοκομική Συνεργασίας Κρήτης» εξαιτίας της απόσυρσης παρτίδας μελιού της από τον ΕΦΕΤ. Η απόσυρση πραγματοποιήθηκε, καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης (δείτε εδώ για την απόσυρση).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Σε σχέση με την από 21-7-2021 ανακοίνωση του ΕΦΕΤ σημειώνουμε ότι η ουσία μετρονιδαζόλη δεν ανιχνεύεται από κανένα εργαστήριο στην Ελλάδα και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να ανιχνευθεί και από εμάς. Η ανίχνευσή της έγινε σε εργαστήριο του εξωτερικού (Γερμανία) κατόπιν καταγγελίας και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας. Όπως είναι αντιληπτό δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τις τροφές που κάθε μελισσοκόμος – προμηθευτής μας παρέχει στις μέλισσες που διατηρεί.

Βεβαιώνουμε κατηγορηματικά τους καταναλωτές μας ότι το μέλι της Μελισσοκομικής Συνεργασίας Κρήτης είναι 100% Κρητικό και η ουσία μετρονιδαζόλη δεν έχει προστεθεί από την εταιρεία μας. Παράλληλα θα εξακολουθήσουμε, όπως έως σήμερα, να πραγματοποιούμε συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους στα διατιθέμενα από την εταιρεία μας προϊόντα.

Όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει μέλι από την συγκεκριμένη παρτίδα, που αποσύραμε λόγω της ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλ. 28210 80150, e-mail: info@cretanhoney.gr και να μας παραδώσουν το προϊόν που αγόρασαν και ανήκει στην προαναφερόμενη παρτίδα προκειμένου να τους το αντικαταστήσουμε».

Δείτε επίσης:
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κριτσίνια χωρίς γλουτένη με τυρί, που περιείχαν ίχνη γλουτένης

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κοτόπουλο που εντοπίστηκε με σαλμονέλα

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κουλουράκια κανέλας και καπνιστό σολομό