Δεν έφτανε το πρόσφατο επεισόδιο με τους τουρίστες στη Ρώμη, που πλήρωσαν 430€ για 2 κυρίως πιάτα και 2 ποτήρια νερό, άλλο ένα παρόμοιο συμβάν στην ίδια πόλη κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Τι έγινε αυτή τη φορά στην αιώνια πόλη; Ιταλοί από την Απούλια (περιφέρεια στη Νότια Ιταλία) επισκέφτηκαν για αναψυχή την πρωτεύουσα της χώρας τους. Πρόκειται για μία τετραμελή οικογένεια, όπου μετά την επίσκεψη τους στα μνημεία της πόλης σκέφτηκαν να φάνε κάτι γρήγορο σε μπαρ στη via Conciliazione. Εκεί παρήγγειλαν τρία χοτ ντογκ, ένα σάντουιτς με προσούτο και τυρί, τέσσερα κουτάκια Coca Cola και ένα μπουκαλάκι νερό. Σίγουρα δεν μιλάμε για ένα λουξ γεύμα, αλλά σαν να ήταν λουξ τους κόστισε, καθώς ο λογαριασμός τους ήρθε 119,34 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη, ότι πέρα από τις εξωφρενικές τιμές των προϊόντων, είχαν χρεωθεί και 17,34 ευρώ για το…σέρβις. Παρόλ’ αυτά οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου απαντούν ότι όλες οι τιμές αναγράφονται στο μενού. Τέλος, είναι πολλές οι ανάλογες περιπτώσεις υπερχρεώσεων πελατών σε εστιατόρια και μπαρ της Ρώμης, που έχουν αναγκάσει το Καμπιντόλιο (δημαρχία) να αναζητεί νέα μέτρα, ώστε να υπάρχει έλεγχος και πειθαρχικά μέτρα στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης και για να προστατευθούν οι τουρίστες από πιθανή εκμετάλλευση κι αισχροκέρδεια.