Τα περιστατικά με υπερβολικές χρεώσεις σε εστιατόρια συνεχίζονται και εκτός καλοκαιρινής περιόδου. Πιο πρόσφατη η καταγγελία δύο Ιαπώνων ότι στη Ρώμη τους χρέωσαν περίπου 430€ για 2 κυρίως πιάτα και 2 ποτήρια νερό.

Οι Ιάπωνες που έκαναν τις διακοπές τους στη Ρώμη, είχαν πάει για φαγητό στο εστιατόριο «Antico Caffè di Marte», όπου παρήγγειλαν δύο πιάτα με ζυμαρικά και ψάρι και δύο ποτήρια νερό. Η αλήθεια είναι ότι δεν μάθαμε ποτέ αν απόλαυσαν το γεύμα τους, αφού αυτό που ανέβασαν ως κριτική στο TripAdvisor ήταν η φωτογραφία της απόδειξης, όπου φαίνεται ότι ούτε λίγο ούτε πολύ πλήρωσαν 429,80€!

Για την ακρίβεια, στην ανάλυση της απόδειξης, φαίνεται ότι το εστιατόριο τους χρέωσε 349,80€ για το φαγητό και άλλα 80€ ως χρέωση παροχής υπηρεσιών!

Μόλις ανέβηκε η κριτική στο TripAdvisor και την εντόπισαν αρκετοί χρήστες, άρχισαν να την αναδημοσιεύουν με αποτέλεσμα να γίνει viral. Παράλληλα εμφανίστηκαν και άλλοι που άρχισαν να μοιράζονται και τις δικές τους ιστορίες υπερχρέωσης στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Το ήταν το TripAdvisor να αναστείλει -προσωρινά τουλάχιστον- τη σελίδα κριτικής του εστιατορίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Λόγω ενός πρόσφατου συμβάντος που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και προκάλεσε μεγάλο αριθμό υποβολής κριτικών οι οποίες δεν περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες, διακόψαμε προσωρινά τη δημοσίευση νέων κριτικών για αυτήν την καταχώριση. Αν είχατε κάποια προσωπική εμπειρία στη συγκεκριμένη επιχείρηση, δοκιμάστε ξανά σύντομα. Θα χαρούμε να λάβουμε την κριτική σας».

Το πρόβλημα των πελατών με το συγκεκριμένο εστιατόριο, όπως φαίνεται και από τα σχόλια, είναι η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει όσον αφορά στο ψάρι. Στο μενού αναφέρεται ως τιμή για το ψάρι τα 6,50€ ωστόσο αυτή αντιστοιχεί στα 100γρ., γεγονός που οδηγεί σε απρόσμενα υψηλό κόστος για όσους δεν το γνωρίζουν.

Το εστιατόριο από την πλευρά του, απάντησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere de la Sera, λέγοντας ότι το μενού τους είναι ξεκάθαρο και ο λόγος που οι Ιάπωνες τουρίστες πλήρωσαν τόσα ήταν η τιμή του ψαριού, που ήταν φρέσκο.

Δείτε επίσης:
Πρόστιμο 20.000 ευρώ σε εστιατόριο για υπέρογκη χρέωση γεύματος