Σημαντική διάκριση για το Syrah, την κορωνίδα του Κτήματος Αβαντίς, που κατέκτησε διπλό χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό China Wine & Spirits Awards, ενώ έλαβε και την 3η θέση ανάμεσα στα 5.000 κρασιά που διαγωνίζονταν.

china-wine-and-spirits-awards-best-value-new26

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη του στο περιοδικό Olive o ιδιοκτήτης του Κτήματος Αβαντίς Απόστολος Μούντριχας, το Syrah είναι μακράν η αγαπημένη του ποικιλία, αυτή που τον καταξίωσε ως οινοποιό, αλλά και έβαλε την Εύβοια στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Και η τελευταία βράβευση, με την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ 5.000 κρασιών από όλο τον κόσμο καθώς και η τιμητική διάκριση “Greek Wine of the Year”, έρχεται να τον επιβεβαιώσει.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός China Wine & Spirits Awards αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οινικούς διαγωνισμούς στην Κίνα, συγκεντρώνοντας κάθε φορά περί τις 5.000 συμμετοχές με ετικέτες από 35 χώρες του κόσμου, ενώ η δοκιμή είναι τυφλή.

avantis-syrah-black-horse

Όσο για το υπέροχο και πολυβραβευμένο αυτό Syrah, είναι πλούσιο και στιβαρό με βαθύ ρουμπινί χρώμα και αρώματα μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, πλαισιωμένα από άφθονο μαύρο φρούτο (δαμάσκηνο, βατόμουρο), μαρμελάδα ψημένου φρούτου με νύξεις βανίλιας. Στο στόμα είναι πλούσιο, μπαχαρένιο, πληθωρικό με ώριμες αισθητές τανίνες και στρογγυλή μακριά επίγευση.