Το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει ενεργά τους αγώνες ορεινού τρεξίματος «Ursa Trail» και στα «Χνάρια της Αρκούδας» προσφέροντας το Pasta Party, που πραγματοποιείται τη βραδιά πριν τους αγώνες, αυτό το Σάββατο.

Katogi Averoff Catwalk 2edited

Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το οινοποιείο-ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ φιλοδοξεί να συνδυάσει τη γνωριμία με το μαγευτικό κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σ’ ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον. Χορηγώντας το Pasta Party, το Κατώγι Αβερωφ φιλοδοξεί να αναδείξει τις τοπικές γεύσεις προσφέροντας ταυτόχρονα την εμπειρία της γευστικής δοκιμής των κρασιών και τη δυνατότητα της γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού σε όσους ενδιαφέρονται.

athlitis-01edited

Αξίζει να τονιστεί ότι οι διαδρομές των αγώνων περνούν μέσα από το βιότοπο της καφέ αρκούδας, μέσα από παλιά μονοπάτια που με εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα, αλλά και από τον καθέναν μας για περίπατο ή ορειβασία. Το συνολικό μήκος του αγώνα «Ursa Trail» είναι 40χλμ. με 2.700μ. υψομετρικής διαφοράς και του αγώνα «Στα χνάρια της αρκούδας» 18χλμ. με 940μ.

milos-gkina

Επίσης, σε συνεργασία με την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ το περασμένο φθινόπωρο ο καθηγητής Γιώργος Χουλιαράς μαζί με ομάδα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποίησαν εικαστικές παρεμβάσεις σε μέρος της διαδρομής Ursa Trail. Τον Μάρτιο η ομάδα επισκέφτηκε ξανά την διαδρομή και σχεδιάζει τις επόμενες παρεμβάσεις προσδίδοντας στη διαδρομή εικαστικό ενδιαφέρον και καθιστώντας τη ενδιαφέρουσα για τους αθλητές αλλά και για τους απλούς πεζοπόρους.

Katogi Averoff 2edited

Λίγα λόγια για το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ
Η επισκέψιμη διαδρομή στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, στο Μέτσοβο, αποτελεί ένα πολυδιάστατο θεματικό οινικό πάρκο εμπνευσμένο από τον οίνο και πλαισιώνει τους επισκέπτες με ήχους, εικόνες, αρώματα και  γεύσεις κρασιού, παρασύροντας και καθηλώνοντάς τους ολοκληρωτικά. Με τη χρήση ποικίλων οπτικοακουστικών μέσων και την κατάλληλη παρέμβαση στα κελάρια και στους χώρους παραγωγής του οινοποιείου, η ξενάγηση απέκτησε μια πρωτοποριακή μορφή. Προσφέρει γνώσεις και γεννά συναισθήματα στους επισκέπτες, δίνοντας τους παράλληλα την αυτονομία να περιηγηθούν ελεύθερα μέσα στην επισκέψιμη διαδρομή και να βιώσουν με το δικό τους προσωπικό τρόπο τη γνωριμία και το ταξίδι στο θαυμαστό κόσμο του κρασιού. Κατά τη διάρκεια του Pasta Party το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

info
Οι αγώνες διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Μέτσοβο την Κυριακή 24 Μαΐου. Περισσότερα: www.katogihotel .gr  –  www.metsovorace.gr