Λαμπερές παρουσίες και χαμόγελα «πρωταγωνίστησαν» στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, που παρέθεσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στο δείπνο παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, πλήθος υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλοι από την επιχειρηματική και πολιτική σκηνή.

Στo πλαίσιo αυτής της πολυαναμενόμενης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου διαμορφώθηκε ένα ξεχωριστό μενού, το οποίο περιελάμβανε: Φιλέτο λαβράκι με πουρέ ρεβιθιών, σησαμέλαιο και σάλτσα ούζου, Καρέ χοιρινού με γραβιέρα Νάξου, μάραθο και σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ για επιδόρπιο είχε Αχλάδια με κρέμα βανίλιας και ζεστή σοκολάτα, φρούτα εποχής και καφέ. Όσο για τη μουσική επένδυση της βραδιάς την ανέλαβε η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με παραδοσιακή ελληνική μουσική, αλλά και ένα παραδοσιακό κινέζικο τραγούδι, που μεταφράζεται στα ελληνικά «Το γιασεμί».

Αξίζει να σημειώσουμε, ακόμη, πως χθες το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παρεθέσει «κλειστό» γεύμα στον Σι Τζινπίνγκ με τη συμμετοχή 12 προσκεκλημένων. Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην περιοχή της Ακρόπολης. Το μενού περιλάμβανε κριθαρότο με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και σαφράν, Σαλάτα με baby ρόκα και λιαστές ντομάτες, ανθότυρο και βινεγκρέτ παπαρουνόσπορου, Φιλέτο λαβράκι με πουρέ σέλινου και σπαγγέτι λαχανικών, ενώ για γλυκό είχε Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα.