Την υψηλότερη βαθμολογία των 92 βαθμών απέσπασε το «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2016» από το καταξιωμένο, αμερικανικό περιοδικό “Wine Enthusiast” που το κατέταξε ως το κορυφαίο κρασί της ομώνυμης ποικιλίας, το πρώτο από τα καλύτερα μοσχοφίλερα που δοκιμάστηκαν από τους διεθνείς οινοκριτικούς.

MOSCHOFILERO_750_2016_WINE ENTHUSIAST

Η βαθμολογία ανακοινώθηκε στο Wine Enthusiast Buying Guide, τεύχος Σεπτεμβρίου 2017 και στο εκτενές άρθρο του περιοδικού για την ποικιλία μοσχοφίλερο, στο τεύχος Οκτωβρίου, όπου τα σχόλια της δημοσιογράφου οίνου, Suzan Kostrzewa, για το «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2016» ήταν ιδιαιτέρως επαινετικά και περιγραφικά του πλούτου των αρωμάτων του: «Λεμόνι, άνθη πορτοκαλιού και αρώματα τριαντάφυλλου χαρακτηρίζουν αυτό το εξωτικό και δροσιστικό κρασί. Στον ουρανίσκο, οι έντονες γεύσεις των εσπεριδοειδών ανακατεύονται με το πεπόνι και το πιπέρι. Ευκολόπιοτο αλλά χαρακτηριστικό».

Ο Δρ. Οινολογίας Ιωάννης Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής της Οινοποιίας Μπουτάρη, εξέφρασε την ικανοποίηση των ανθρώπων της Μπουτάρη για την υψηλή διάκριση: «Στο Μοσχοφίλερο Μπουτάρη έχουμε πετύχει να αποτυπώνεται με αυθεντικό και απόλυτο τρόπο η τυπικότητα της ποικιλίας στη Μαντινεία. Σε αυτό οφείλονται οι πολλές βραβεύσεις που διαχρονικά έχει αποσπάσει, μεταξύ των οποίων είναι και η προτίμηση του κόσμου, που καθημερινά το επιλέγει περισσότερο από κάθε άλλο λευκό κρασί».