Κορυφαίο κοκτέιλ στον κόσμο σύμφωνα με λίστα που φτιάχτηκε από το Insider.com και βασίζεται στο drinksint.com. είναι το Old Fashioned, με περίπου το 35% των μπαρ σε διάφορα μέρη του πλανήτη να επιβεβαιώνουν ότι είναι η κορυφαία κλασική επιλογή στις προτιμήσεις των πελατών.

To old fashioned είναι το πρώτο στην ιστορία που καταγράφεται επίσημα ως κοκτέιλ, ενώ το όνομά του δόθηκε και στο ποτήρι στο οποίο σερβίρεται. Η συνταγή θεωρείται ότι δημιουργήθηκε στα 1880 από έναν bartender  προς τιμήν του διακεκριμένου οινοπνευματοποιού Burbon James. E Pepper, ο οποίος και το έφερε στο «Wardorf- Astoria Hotel bar» της Νέας Υόρκης κάνοντάς το ευρύτερα γνωστό. Η περίφημη συνταγή του αποτελείται από ουίσκι ή μπέρμπον, 2 σταγόνες Angostura bitters, λίγη φλούδα από κάποιο εσπεριδοειδές (συνήθως πορτοκάλι) και 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα το top10 των δημοφιλέστερων κοκτέιλ για το 2020 αποτελείται από τα εξής:

10. Aperol Spritz
Κλασικό ιταλικό ποτό, άκρως δροσιστικό, με βασικό συστατικό του το απεριτίφ Aperol. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

9. Mojito
Αυτό το κουβανέζικο ποτό είναι διαχρονικό. Ήξερες, μάλιστα πως το mojito σημαίνει “κάτι ελαφρώς υγρό”; Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

8. Manhattan
Ουίσκι, γλυκό βερμούτ και αρωματικά bitters, ένα εκρηκτικό τρίο που έχει δοκιμάσει κάθε Νεο-Υορκέζος δίπλα σε μια ζουμερή strip steak. Δες τη συνταγή ΕΔΩ.



7. Margarita

Η Margarita αποτελεί μίξη τεκίλας, κουαντρό και χυμό από λάιμ σερβιρισμένα μέσα σε ένα κλασικό ποτήρι για κοκτέιλ με αλάτι στο χείλος. Δες EΔΩ τη συνταγή για μια Ginger Margarita.



6. Το Espresso Martini

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό μαρτίνι, άκρως γευστικό, που παντρεύει τη βότκα με τα αρώματα του καφέ και των ξηρών καρπών. Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

5. Whiskey Sour
Το Whiskey Sour εκτός από ουίσκι περιέχει χυμό λεμονιού (που του χαρίζει την οξύτητα του), ζάχαρη και ασπράδι αβγού. Πολλές βέβαια συνταγές δεν χρησιμοποιούν το αβγό. Διάβασε EΔΩ περισσότερα για το Sour.

4. Dry Martini
To κοκτειλ Dry Martini αποτελεί για πολλούς το απόλυτο κοκτέιλ. H πιο απλή του εκδοχή περιλαμβάνει τζιν (ή βότκα), βερμούτ, πιθανότατα μία-δύο σταγόνες bitters και μια ελιά ή μια φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα. Ας μην ξεχνάμε, πως ήταν η αγαπημένη επιλογή του James Bond.

3. Daiquiri
To Daiquiri αποτελεί κλασική επιλογή και έχει κουβανέζικη προέλευση. Aποτελείται από λευκό ρούμι, φρέσκο χυμό λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και 4-5 φράουλες μεγάλες. Δες τη συνταγή ΕΔΩ.

2. Negroni
Είναι ένα από τα πιο εύκολα κοκτέιλ για να φτιάξετε στο σπίτι, ίσως και γι αυτό να είναι τόσο δημοφιλές. Είναι επίσης μεταξύ των τριών κορυφαίων κοκτέιλ που σερβίρονται στο 42% των μπαρ σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο drinksint.com. Το Νegroni περιέχει τζίν, βερμούτ και καμπάρι. Βρες τη συνταγή για Tokyo’s Negroni ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης:
Σπιτικό κοκτέιλ με… προζύμι!

Βρήκαμε τρόπο να κάνεις τη margarita πιο υγιεινή

Μένουμε σπίτι: Βραδιές στο σπίτι με κοκτέιλ delivery!