Μπορεί κρεοπωλείο και vegan να φαίνεται οξύμωρο, όμως στην παρακάτω περίπτωση, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Συγκεκριμένα, το Rudy’s, άνοιξε στο Λονδίνο και είναι το πρώτο vegan κρεοπωλείο, που πουλά όλες τις εκδοχές των παραδοσιακών προϊόντων ενός κρεοπωλείου αλλά χωρίς κρέας.

«Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που πουλάμε» δήλωσε ο συνιδιοκτήτης του κατάστηματος Matthew Foster στο Reuters. «Είναι όλα σχεδιασμένα για να «μοιάζουν» με το κρέας. Έχει γεύση σαν κρέας, έχει υφή σαν κρέας» αλλά δεν είναι κρέας. Σημειώνουμε πως η εν λόγω ομάδα των «κρεοπώλων» ξεκίνησε το 2017 με ένα vegan δείπνο. Τα υποκατάστατα, που βρίσκονται στοκατάστημα με τους λευκούς τοίχους και σκίτσα των ζώων, είναι φτιαγμένα από σόγια και σέιταν. Πρόκειται για υποκατάστατο κρέατος που φτιάχνεται από σιτάρι ολικής άλεσης και νερό.

Σχετικά με τα vegan κρεάτα αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η αύξηση της ζήτησης για εναλλακτικά προϊόντα διατροφής προκάλεσε πρόσφατα μια συζήτηση σχετικά με το εάν τα εστιατόρια και τα καταστήματα πρέπει να επιτρέπεται να χαρακτηρίζουν τα προϊόντα ως «χορτοφάγα μπιφτέκια» ή «vegan λουκάνικα» ή εάν μπορεί να προκαλέσει αυτό σύγχυση στον καταναλωτή. Οι νομοθέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν νωρίτερα τον Οκτώβριο ότι η απαγόρευση τέτοιων όρων, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, θα αποθάρρυνε τους καταναλωτές από τη μετάβαση σε περισσότερο vegan διατροφές.

Δείτε επίσης:
Νέα vegan latte ροφήματα

Φτιάξε vegan sashimi σε 4 απλά βήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Vegan τζατζίκι: Βρήκαμε και φτιάξαμε την τέλεια συνταγή!