Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση εγγραφής για το «Ρόδι Ερμιόνης» στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το ρόδι Ερμιόνης καλλιεργείται στον δήμο Ερμιονίδας, της Πελοποννήσου και ο καρπός του χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά γεύση και ελαστικό δέρμα που κυμαίνεται από ανοιχτό κίτρινο έως κόκκινο χρώμα. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τοπική τεχνογνωσία που προκύπτει από πολυετή καλλιέργεια, έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που το έχουν ξεχωρίσει από υπόλοιπα ρόδια.

Δείτε επίσης:
Έλαιο ροδιού, το νέο χρυσάφι της ελληνικής γης

15 συνταγές για να τα δεις όλα… ρόδινα

Πώς καθαρίζουμε το ρόδι;