Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ιταλία, έχει ως αποτέλεσμα να καλυφθούν με νερό τουλάχιστον τα 3/4 της Βενετίας. Στην πόλη, ωστόσο, κάτοικοι και τουρίστες δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να απολαμβάνουν τις βόλτες και το φαγητό τους ακόμη και στα πλημμυρισμένα καταστήματα.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Instagram από το εσωτερικό ενός εστιατορίου που έχει πλημμυρίσει βλέπουμε πελάτες και προσωπικό να φορούν γαλότσες για να μπορούν να κινηθούν μέσα στο νερό, που φτάνει τουλάχιστον μέχρι το ύψος των αστραγάλων! Κατά τα άλλα, όμως, όλα κυλούν όπως κάθε άλλη μέρα στη Βενετία: οι πελάτες κάθονται ως συνήθως στα τραπέζια, η κουζίνα λειτουργεί κανονικά και οι σερβιτόροι μεταφέρουν δίσκους με πιάτα, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Claudio Navarro (@tacticaglobal) στις

Σε άλλες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί αυτές τις μέρες, βλέπουμε καταστηματάρχες να προσπαθούν με κουβάδες, σκούπες και σφουγγαρίστρες να αδειάσουν τα νερά, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες τουρίστες που συνεχίζουν να κάνουν τις βόλτες τους στους δρόμους, που περισσότερο κανάλια θυμίζουν.

Είναι γεγονός ότι οι πλημμύρες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στη Βενετία, καθώς συμβαίνουν κάθε φορά που εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι που φουσκώνουν το νερό της λιμνοθάλασσας. Ωστόσο οι εικόνες που έχουμε δει από τη Δευτέρα είναι κάτι πραγματικά ασυνήθιστο και σίγουρα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις εικόνες του κόσμου που συνεχίζει αμέριμνος τη δουλειά ή τις διακοπές του, σαν να μην έχει συμβεί κάτι ακραίο.