Ο Βρετανός celebrity chef προκαλεί για μία ακόμα φορά όχι με την αθυροστομία του σε κάποια από τις μαγειρικές εκπομπές που παρουσιάζει αλλά με την πολύ υψηλή τιμή του burger που σερβίρει στο νέο εστιατόριό του στο Harrods, και μάλιστα χωρίς πατάτες…

Ο πολυβραβευμένος σεφ αναμένεται στις 4 Δεκεμβρίου να ανοίξει το Gordon Ramsay Burger στο γνωστό πολυκατάστημα του Λονδίνου και πριν ακόμα ανοίξει τις πόρτες του έχει αρχίσει να προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις με το πανάκριβο Wagyu burger του. Το πιάτο, σύμφωνα με το Hot Dinners, αποτελείται από ψωμάκι για burger, κιμά από sirloin μοσχαριού Wagyu, τυρί περκορίνο με τρούφα, μαγιονέζα και φρέσκες μαύρες τρούφες. Το burger σερβίρεται χωρίς πατάτες και επιπλέον παραγγελία κοστίζει 8 δολάρια. Οι υπόλοιπες προτάσεις ωστόσο δεν είναι τόσο ακριβές, δεν τις λες βέβαια και οικονομικές… Για παράδειγμα, το burger αστακού και γαρίδας, με ψωμάκι, λαχανικά τουρσί, αγιολί με βότανα και κατσαρά αντίδια κοστίζει 46 ευρώ ενώ το Hell’s Kitchen burger με μοτσαρέλα, ψητές πιπεριές χαλαπένιο, ψητές ντομάτες, αβοκάντο και αγιολί με χαλαπένιο, κοστίζει 27 ευρώ (οι μετατροπές έγιναν από λίρες, αυτό να το διευκρινίσουμε). Ένα από τα πιο οικονομικά είναι το American Burger, μια βασική εκδοχή με τυρί, ντομάτα, πίκλες, κρεμμύδι, μαρούλι και ένα κάτι παραπάνω από τροφαντό μπιφτέκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Planet Hollywood (@phvegas)

Οι τιμές είναι ψηλότερες ακόμα και από αυτές στο αντίστοιχο μαγαζί στο Λας Βέγκας, όπου το πιο ακριβό burger στο μενού -αυτό με τη μαύρη τρούφα- κοστίζει μόλις 25 δολάρια. «Σας υπόσχομαι ότι δεν θα έχετε δοκιμάσει κάτι τόσο νόστιμο όσο τα απίστευτα burgers που θα φτιάχνουμε στο νέο Gordon Ramsay Burger στο Harrods», είχε πρόσφατα πει στο Hot Dinners ο Ράμσεϊ συμπληρώνοντας ότι δουλεύει τα burgers χρόνια και το αποτέλεσμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου.