Ονομάζεται Magic Cake και όχι άδικα, αφού με ένα μόνο μίγμα, που μπαίνει όλο μαζί στο ταψί, δίνει ένα εντυπωσιακό γλυκό 3 διαφορετικών στρώσεων! Είναι μετά να μην έχουν τρελαθεί μαζί του οι foodies, που σπεύδουν να δηλώσουν την αγάπη τους σε κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει στα social media;

magic-cake-insta

Το magic cake δεν είναι καινούρια συνταγή, αλλά τον τελευταίο καιρό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, καθώς πρόκειται για ένα πολύ εύκολο γλυκό, που ετοιμάζεται σε ένα μόλις μπολ και δεν απαιτεί εξεζητημένα υλικά ή περίεργες τεχνικές. Συγκεκριμένα για να το φτιάξεις χρησιμοποιείς τα βασικά συστατικά ενός συνηθισμένου κέικ: αβγά, νερό, αλεύρι, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας, γάλα και λιωμένο βούτυρο.

magic-cake

Όσο για το μυστικό που του χαρίζει 3 διαφορετικές στρώσεις, βρίσκεται στο σωστό ανακάτεμα ή μάλλον στο ότι χωρίζεις τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάς τους κρόκους με τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια, το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στο τέλος, προσθέτεις τη μαρέγκα στο μίγμα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις αλλά χωρίς να ομογενοποιηθεί τελείως. Στη συνέχεια, το ψήνεις στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Αφού βγάλεις το ταψί από το φούρνο, δεν το ξεφορμάρεις αλλά αφήνεις το κέικ να κρυώσει πολύ καλά πριν κόψεις σε κομμάτια και σερβίρεις.

Το αποτέλεσμα; Ένα κέικ 3 διαφορετικών στρώσεων, με διαφορετική μεταξύ τους υφή: σπογγώδες επάνω (όπως κάθε κέικ), κρεμώδες στη μέση και λίγο πιο συμπαγές αλλά όχι σπογγώδες στη βάση.

magic-cake-insta2

Στο internet βέβαια, μπορείς να βρεις πολλές παραλλαγές της κλασικής συνταγής, με τους food bloggers να πειραματίζονται προσθέτοντας από σοκολάτα και μπαχαρικά μέχρι φυστικοβούτυρο και τσάι μάτσα.

Αν αποφασίσεις να φτιάξεις την κλασική συνταγή δες αυτό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=bmCsrZMkt8k

Αν πάλι θέλεις κάτι πιο σοκολατένιο, ρίξε μια ματιά εδώ: