Μία διαφορετική δράση αναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, που δημιουργούν τη δικής τους «τράπεζα σπόρων».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου, «Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε, να φυλάξουμε και κυρίως να διαδώσουμε τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών στην αστυνομική “οικογένεια” της περιοχής μας». Ο ίδιος σημείωσε άλλωστε, ότι η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της μας αφορούν όλους, συνεπώς «πρέπει όλοι να δράσουμε, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου μας».

Με συμπαραστάτη τον δήμο Θέρμης που παραχώρησε ένα κομμάτι γης από τον δημοτικό λαχανόκηπο και «ψυχή» της όλης προσπάθειας τον συνάδελφό τους Χρήστο Τσολερίδη, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να αποκτήσουν τη δική τους «τράπεζα σπόρων». Με αυτό τον τρόπο, δίνουν τη δυνατότητα στους συναδέλφους τους πρωτίστως, αλλά και σε πολίτες, να καλλιεργήσουν γηγενείς σπόρους και να απολαύσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους απευθείας στο πιάτο τους.

Η δημιουργία «τράπεζας σπόρων» δεν είναι, ωστόσο, η μόνη δράση της ομάδας περιβάλλοντος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. Από τις πρώτες δράσεις της, όταν πρωτοσυστάθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ήταν να προμηθεύσει με πάνινες τσάντες τους αστυνομικούς αλλά και να προωθήσει τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού μιας χρήσης στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει «περιοχή χωρίς πλαστικό». Στόχος όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών της ομάδας είναι, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες όπως οι παραπάνω, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την αστυνομική κοινότητα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης:
Εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο καφενείο»

Στις αγορές του μέλλοντος θα κάνουμε ψώνια χωρίς συσκευασίες

Γιατί γέμισαν με τηγανητά αβγά οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης;