Γιατί πέντε οινοποιεία της Αττικής, προσφέρουν στους μερακλήδες της ψησταριάς, ένα δεμάτι από κληματόβεργες μαζί με κάθε δύο φιάλες σαββατιανό κρασί;

Το ξέρατε πως οι κληματόβεργες, ή αλλιώς «φρούτο του χειμώνα», όπως τις αποκαλούν οι αμπελουργοί, είναι μια άριστη όσο και περιζήτητη καύσιμη ύλη για για το BBQ και κάθε ψησταριάς;

Ο καπνός της κληματόβεργας αρωματίζει ιδανικά όλα τα φαγητά, ειδικά τις μεγάλες ζουμερές μπριζόλες και όλα τα κρεατικά!

Τα πέντε οινοποιεία της Αττικής, που αποτελούν την ομάδα Wines of Athens, έχουν ολοκληρώσει την επίπονη διαδικασία του κλαδέματος, που διαρκεί όλο το χειμώνα, και έχει στοχο να περιορίσει, αλλά και να βελτιώσει την παραγωγή των σταφυλιών της επόμενης χρονιάς.

«Εμείς πάντα κρατάμε μια ποσότητα από κληματόβεργες για τα ψησίματα που κάνουμε το καλοκαίρι, αλλά σκεφτήκαμε πως φέτος, ειδικά, λόγω εγκλεισμού, θα θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους, ακόμα και σε όσους ψήνουν περιστασιακά στο τζάκι του σπιτιού τους, να νοιώσουν τη χαρά που έχει το ψήσιμο στην κληματόβεργα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Wines of Athens, Βασίλης Παπαγιαννάκος.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη διαδικτυακή κάβα botilia.gr, ενώ τα προτεινόμενα κρασιά προέρχονται από τα πέντε οινοποιεία των Wines of Athens. Το κάθε ένα από αυτά, προσφέρει τις δικές του κληματόβεργες, όλες από την παραδοσιακή ποικιλία σαββατιανό της Αττικής.

Τα οινοποιεία των Wines of Athens διαθέτουν κορυφαία κρασιά από σαββατιανό, γιατί κατέχουν σε βάθος την ιστορική αυτή ποικιλία της Αττικής.

Τα προτεινόμενα κρασιά, που μπορούν να συνοδεύσουν αρμονικά σχεδόν ό,τι μπορεί κάποιος να ετοιμάσει στην ψησταριά του, είναι το Σαββατιανό της Αναστασίας Φράγκου από την πιο πρόσφατη σοδειά του 2020, το Σαββατιανό Κλέφτες 2019 από τους Αμπελώνες Μάρκου, ένα βιολογικό κρασί χωρίς θειώδη, το Σαββατιανό Late Release 2015 της Οινοποιίας Μυλωνά, ένα κρασί σαββατιανό παλαίωσης, το Σαββατιανό Barrel Fermented 2018 από το Κτήμα Κοκοτού, που έχει ζυμωθεί σε γαλλικό βαρέλι και, τέλος, το Σαββατιανό Vientzi 2017 από το Κτήμα Παπαγιαννάκου, ένα κρασί «single vineyard», δηλαδή από πολύ συγκεκριμένο αμπελοτόπι.

Δείτε επίσης:

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν ψήνεις παϊδάκια

BBQ: Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα

Αρνίσιο μπούτι με πετιμέζι και μουστάρδα ψημένο σε κληματόβεργες