Σπουδαία διάκριση για την ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πριν λίγες μέρες κατέκτησαν το χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2017, για το λειτουργικό ρόφημα «AVOYOG Smoothie Beverage».

ecotrophelia

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017», με την ελληνική συμμετοχή να καταφέρνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 16 συνολικά συμμετοχές από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες, που όλες είχαν να επιδείξουν προϊόντα μοναδικής καινοτομίας με ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα.

foititries emp2

Η επταμελής ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, που αποτελούνταν από τον καθηγητή Π. Ταούκη (Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών), την Δρ Ε. Δερμεσονλούογλου, την Δρ Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου & Ζ. – Μ. Ξάνθου, κατάφερε να ξεχωρίσει με το καινοτόμο smoothie που δημιούργησαν από αβοκάντο ελληνικής καλλιέργειας και ορό στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη διάκριση Ελληνικής Συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ).

smoothie1

Σημειώνεται ότι το αργυρό βραβείο κατέκτησε το Ηνωμένο Βασίλειο για το προϊόν Yasai Cauliflower Rice Sushi και το χάλκινο βραβείο η Σλοβενία για το προϊόν OnMyWhey. Επίσης, διακρίθηκαν η Γαλλία για την Καινοτομία και η Γερμανία για την Επικοινωνιακή Στρατηγική των συμμετοχών τους.