Μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες για κρυμμένες βελόνες σε φράουλες στην Αυστραλία, ο πανικός έχει τώρα επεκταθεί και στη Νέα Ζηλανδία, αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο supermarket της χώρας κατήγγειλε ότι εντόπισε «μολυσμένη» παρτίδα.

Η αλυσίδα supermarket Countdown ανακοίνωσε ότι αποσύρει μία παρτίδα από φράουλες, που είχαν εισαχθεί από την Αυστραλία, αφού εντόπισαν βελόνες σε ένα κατάστημα στο Ώκλαντ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, από την Countdown ανακοινώθηκε ότι οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν τη συγκεκριμένη μάρκα προϊόντος που έχουν προμηθευθεί από τα καταστήματα τους και θα αποζημιωθούν πλήρως. Παράλληλα, προειδοποιούν τους πελάτες τους να κόβουν πρώτα τις φράουλες πριν τις καταναλώσουν.

Σημειώνεται ότι έχει περάσει σχεδόν μία εβδομάδα από τότε που ξέσπασε το διατροφικό σκάνδαλο με τις φράουλες στην Αυστραλία, με την κυβέρνηση της χώρας να προαναγγέλλει αυστηρές ποινές για όσους τοποθετούν βελόνες μέσα σε φράουλες, ενώ έχουν ανακοινώσει και ότι θα δοθεί αμοιβή σε όποιον προσφέρεις χρήσιμες πληροφορίες για τη σύλληψη των ενόχων.