Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν κάνουν delivery μόνο τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ, αλλά και οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές.

Πώς θα σας φαινόταν αν ερχόντουσαν στην πόρτα σας φρέσκα και φρούτα και λαχανικά, όχι από το σούπερ μάρκετ της περιοχής σας, αλλά από εκείνο τον παραγωγό που είχατε συνηθίσει να συναντάτε κάθε εβδομάδα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας; Για να ξέρετε, δεν πρόκειται για απλή σκέψη, αλλά για υπηρεσία που έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.

Το πρωτότυπο εγχείρημα ξεκίνησε εξαιτίας της πανδημίας, καθώς οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών αφουγκράστηκαν τη φοβία πολλών πελατών τους να πάνε σε μία λαϊκή αγορά, λόγω του κορωνοϊού. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο δίνεται και μία διέξοδος στους επαγγελματίες που είδαν την πελατεία τους να μειώνεται και αναζητούσαν εναλλακτική λύση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Κοξένογλου, επαγγελματίας λαϊκών αγορών, δήλωσε πως όταν η πελατεία μειώθηκε και η ανησυχία μεγάλωσε, σκέφτηκαν με μια ομάδα συναδέλφων πηγαίνουν οι ίδιοι τα τα προϊόντα την ίδια ημέρα, στο σπίτι. Έτσι, οι πελάτες την ημέρα της λαϊκής αγοράς, από νωρίς το πρωί κάνουν τις παραγγελίες τους τηλεφωνικώς και οι ίδιοι αναλαμβάνουν άμεσα και χωρίς επιβάρυνση να τα παραδώσουν στο σπίτι. Οι περισσότερες παραγγελίες, σημειώνει ότι αφορούν τη μαναβική των νοικοκυριών, κυρίως τα βαριά προϊόντα, ενώ η εξόφληση μπορεί να γίνει είτε με μετρητά, είτε με POS, όπως ακριβώς γίνονται οι συναλλαγές και στη λαϊκή αγορά.

Όσο για το πού τους βρήκαν αρχικά οι πελάτες, αναφέρουν ότι στις αποδείξεις υπάρχουν τα στοιχεία και τα τηλέφωνα και έτσι, πολλοί σταθεροί πελάτες, για να αισθάνονται ασφαλείς, επιλέγουν να καλέσουν και να παραγγείλουν τα προϊόντα τους για παράδοση στο σπίτι.

Πρόκειται για μία ομαδική προσπάθεια, που ελπίζουν να ακολουθήσουν και οι παραγωγοί, όπως λένε οι εμπνευστές του εγχειρήματος. «Ένας πουλάει λαχανικά, άλλος πουλάει πατάτες, άλλος χαρτικά, είμαστε μια ομάδα και θεωρώ ότι αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών. Ελπίζω να ακολουθήσουν και οι παραγωγοί αυτό το σύστημα πωλήσεων, διότι με αυτό τον τρόπο πάμε ένα βήμα μπροστά τις λαϊκές αγορές, εκσυγχρονιζόσαστε», υπογραμμίζει ο κ. Πέτρος Χαριτόπουλος που πουλάει χαρτικά και απορρυπαντικά στις λαϊκές αγορές.

Δείτε επίσης:
Εστίαση: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση εργαζομένων

e-Καταναλωτής: Καθημερινή ενημέρωση για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ

Βρετανία-Χαλάρωση του Lockdown: Ανοίγουν τα εστιατόρια