Μετά τη δημιουργία του δεύτερου χάρτη για gluten-free επιλογές, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ένα ακόμη γευστικό χάρτη για τους επισκέπτες της, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε χορτοφάγους και vegans.

Τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του γαστρονομικού χάρτη vegan και vegetarian επιλογών, παρουσίασε πρόσφατα η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και διεθνών σχέσεων κ. Μαρία Καραγιάννη, στη διάρκεια ημερίδας του κεντρικού δήμου. Ο νέος αυτός χάρτης, θα δίνει στους επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να έχουν αξιόπιστη ενημέρωση σχετικά με τις χορτοφαγικές επιλογές που είναι διαθέσιμες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 4 vegan εστιατόρια, 35 vegetarian και 325 καταγεγραμμένα ως καταστήματα που μπορούν να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες. Συνεπώς, μέσω και του χάρτη όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή θα μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τι υπάρχει διαθέσιμο.

Ο χάρτης αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της πόλης, το οποίο, από άποψη γαστρονομικού ενδιαφέροντος, είναι πολυσχιδές και πολυμορφικό. Στη διάρκεια της ημερίδας, ο εκπρόσωπος του κινήματος του βιγκανισμού στην Ελλάδα, (Vegan Life Festival) κ. Πάνος Χαλόφτης μίλησε για τη διεθνή τάση του βιγκανισμού, για έρευνες που έγιναν σε σχέση με την παρουσία του στην Ελλάδα και για το αν το τουριστικό υπόβαθρο πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες αυτής της ομάδας.