Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην εβδομαδιαία ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ανάμεσα στα άλλα πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στα κομμωτήρια, στους εργαζόμενους στην εστίαση.

Ειδικότερα, γενικεύεται από αύριο η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από αύριο και η μάσκα θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για το συναλασσόμενο κοινό και τους πελάτες υπηρεσιών και καταστημάτων σε δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα τροφίμων – φούρνοι, κρεοπωλεία, κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια.

«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αλλά δεν εφησυχάζουμε».Και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία, όπως (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα).

Τέλος, ο κ.Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι, ήδη, υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, τρόλει), στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ και για εργαζόμενους και καταναλωτές. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει συνοπτικά τις χρήσεις της μάσκας. Δείτε:

Διαβάστε επίσης:
Chef d’ Oeuvre: Σπουδές υψηλού επιπέδου στον τομέα της γαστρονομίας

Το Λιμάνι στην Παλαιά Φώκαια γιορτάζει τα 40 χρόνια του κερνώντας ποτά
Kορωνοϊός – Ιταλία: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον δεν φορά μάσκα σε εστιατόρια!