Το περίφημο pop up του Noma στην Κοπεγχάγη το καλοκαίρι, στο οποίο ο διάσημος σεφ με την ομάδα του έφτιαχναν μόνο burgers, είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που ο Ρεντζέπι αποφάσισε να του δώσει μόνιμη στέγη.

Εδώ και αρκετό καιρό μεγάλοι σεφ κάνουν στροφή στην πιο «οικεία» κουζίνα συστήνοντας ποιοτικά υλικά σε πιάτα διαφορετικού προφίλ από αυτά των μενού γευσιγνωσίας των εστιατορίων τους. Εν μέσω πανδημίας δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατάφεραν ακόμα και να προσαρμόσουν κάποια από τα πιάτα τους για take – away ή για διανομή στο σπίτι. Ο Ρεντζέπι, όσο το Noma ήταν κλειστό, έστησε ένα pop up στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου ετοιμάζοντας με την ομάδα του για τους επισκέπτες του μόνο burgers που σέρβιραν με κρασί και που φυσικά είχαν την εγγύηση ποιότητας της ομάδας, γι’ αυτό και η ιδέα αγαπήθηκε πολύ από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής της. Λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο σεφ έκλεισε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το 108, στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης με τον σεφ που το είχε αναλάβει, τον Κρίστιαν Μπάουμαν, και αποφάσισε να ανοίξει ένα πιο casual χώρο όπου θα πουλά τα burgers που αγαπήθηκαν τόσο το καλοκαίρι. Το μενού θα είναι απλό: Burgers φτιαγμένα από μοσχάρια Δανίας, βιολογικής εκτροφής αλλά και vegetarian ή vegan σε ψωμάκια φτιαγμένα στο Noma, σερβιρισμένα με συνοδευτικά από εποχικά υλικά, ενώ θα υπάρχει και μία λίστα με κρασιά, μπίρες και κοκτέιλ αλλά και μη αλκοολούχα ποτά. Υπάρχουν και οι επιλογές του take – away και της διανομής ενώ το νέο project ονόματι POPL αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης

O vegan γύρος του Noma 2.0 γίνεται από τρούφες, σελινόριζα και μήλα

Viva Noma! «Pop up» restaurant από… χρυσάφι

O λαντζιέρης του Noma γίνεται συνέταιρος του διάσημου εστιατορίου