Τέσσερις νέοι Έλληνες σεφ πέρασαν στον ημιτελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού του S. Pellegrino που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβίβ, ακόνισαν τα μαχαίρια τους και διεκδίκησαν μια θέση για τον τελικό.

αρχείο λήψης (3)

αρχείο λήψης (2)
Τα πιάτα που παρουσίασαν οι Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Νίκος Μπίλης 

αρχείο λήψης

αρχείο λήψης (1)
Τα πιάτα που παρουσίασαν οι Μιχάλης Μάρθας και Μιχάλης Κίκης

Στον τελικό του διαγωνισμού πέρασε ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν σεφ στο εστιατόριο «Calypso» στην Ελούντα, ενώ μαζί του στον ημιτελικό διαγωνίστηκαν οι Μιχάλης Κίκης, sous chef στο Bill&Coo στη Μύκονο, ο Μιχάλης Μάρθας, chef de partie στο Πεντελικόν και ο Νίκος Μπίλλης, sous chef στο Botrini’s στην Αθήνα. Οι 4 σεφ βρέθηκαν στην τελική δεκάδα των επικρατέστερων από τις μεσογειακές χώρες και η επιλογή τους έγινε ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους οι οποίοι χωρίστηκαν σε 20 γεωγραφικές ενότητες. Από κάθε ενότητα επιλέχθηκε ένας επαγγελματίας και η τελική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Μιλάνο.

11009094_671670469609712_8620412235831830694_n
Από αριστερά προς τα δεξιά: Μπίλης Νίκος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και o Mojmir Siftar (Σλοβενία)

Οι διακρίσεις αυτές είναι μια ελπιδοφόρα αρχή για αλλαγή σελίδας στην ελληνική γαστρονομία με τους νέους επαγγελματίες να εξελίσσονται με όρεξη και πάθος. Συγχαρητήρια όσους συμμετείχαν και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Αλέξανδρο για τη συνέχεια.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr