Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να συνεργάζονται και να δημιουργούν μαζί. Πόσο μάλλον όταν μπλέκονται τα ταλέντα τους, οι φιλοσοφίες τους και οι ιδέες τους. Μια τέτοια συνεργασία, λοιπόν, έστησαν τρεις νέοι άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια στάση ζωής. Ο λόγος για τον Άρη Φλόκα, τον Ανδρέα Κιλτσικσή και τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη. Τον πρώτο τον γνωρίζουμε από τις φοβερές σοκολάτες και άλλα παρεμφερή που φτιάχνει με τον καρπό του κακάου στο Kakau στο Παγκράτι, τον δεύτερο για τα λαχταριστά λαχματζούν, πεϊνερλι και όχι μόνο που σερβίρει στο Feyrouz στο κέντρο της Αθήνας και τον τρίτο από τα ιδιαίτερα νόστιμα παγωτό και σορμπέ του που τα βρίσκουμε στο Django στο Κουκάκι.

Οι τρεις τους λοιπόν, εμπνεύστηκαν από την πόλη στην οποία ζουν και συνέθεσαν μια ομάδα που την ονόμασαν Αρμαθιά. Μια ομάδα που αυτοσχεδιάζει, δοκιμάζει συνεχώς τεχνικές και παραδόσεις, χωρίς αναστολές, και στο DNA της συναντάμε αξίες όπως εποχικότητα, βιωσιμότητα και αγνότητα στην καλλιέργεια.

Αντιμετωπίζοντας την εστίαση ως παγκόσμιο «καραβάνι» η ομάδα Αρμαθιά αποφάσισε να σμίξει την Λατινική Αμερική, με τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Με σκοπό της την εξερεύνηση των γεύσεων, βαδίζει στις αξίες της κυκλικής γαστρονομικής οικονομίας, ανταλλάσσοντας ιδέες, πρώτες ύλες, εξοπλισμό και γνώσεις. Δίνει το παρόν με παιχνιδιάρικες «τελετές» και συναντήσεις, μέσα σε μια μικρή αρμαθιά ιδεών, έτοιμη να ταξιδέψει σε οποία γωνία της ζητηθεί και όπου ο άνεμος την πάει.

Έτσι την Κυριακή 10/10 στις 18.00, η Ομάδα Αρμαθιά ετοιμάζει το πρώτο της γευστικό event, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Django, στο Κουκάκι. Και όπως καταλαβαίνετε η πρώτη «δοκιμασία» της ομάδας θα είναι το παγωτό. Όσοι λοιπόν βρεθείτε εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων σορμπέ αχλάδι – ιβίσκο, περσικό καϊμάκι με σαφράν και μέλι βελανιδιάς, σορμπε γιαούρτι με σάλτσα ρόδι, αρμπαρόριζα και αλατισμένο ηλιόσπορο και παγωτό ταχίνι με σάλτσα σοκολάτας και κακάο nibs.

info
Βεΐκου 15, Κουκάκι, τηλ. 6937 395363, www.djangogelato.gr

Δείτε επίσης:

Το πρώτο cheesecake του κόσμου ψήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, έπειτα ήρθαν τα επόμενα

Τηγανητές πατάτες με σάλτσα: 4 συνταγές για να αμαρτήσεις χωρίς τύψεις

Jamie Oliver: Με ποιες αλλαγές στη διατροφή του έχασε 12 κιλά;