Ένα παιχνίδι γευστικής αρμονίας με σοκολάτα και κρασί διοργανώνει η Wine Plus στη Θεσσαλονίκη.

Η αναζήτηση θα ξεκινήσει ανακαλύπτοντας το μυστικό της σοκολατένιας γοητείας, αυτό που κρύβεται στο λεπτό άρωμα και την ακαταμάχητη αίσθηση που αφήνει η σοκολάτα. Η συνέχεια περιλαμβάνει ένα παιχνίδι με το οποίο θα αναζητηθούν συνδυασμοί της μαύρης «θεάς» με λευκά, ροζέ και ερυθρά ξηρά κρασιά από αντιπροσωπευτικές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.

Με οδηγό τη χημικό-οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα θα γίνουν δοκιμές με τις λαχταριστές σοκολατένιες δημιουργίες του executive chef του The Met Hotel ,Δημήτρη Τσανανά, που παντρεύουν σοκολάτες τύπου γκανάζ, mousse και cremeux με φρούτα, καραμέλα, ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, ξηρούς καρπού. Επίσης, χειροποίητα mignardises σοκολάτας γάλακτος, χειροποίητα mignardises πικρής σοκολάταςγλυφιτζούρι σοκολάτας με μπισκότο και καρύδι, μαρέγκα βιολέτας με κρέμα λεύκης σοκολάτας και φρέσκα φρούτα του δάσους, μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και κεράσι  Αμαρένα, σοκολάτα The Met με καραμέλα και ανθό αλατιού συνδυάζονται με ξηρά κρασιά των ποικιλιών: Ασύρτικο, Chardonnay, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Cabernet, Merlot και Syrah.

Η γευστική δοκιμή θα κλείσει με κλασικούς συνδυασμούς σοκολάτας και γλυκών κρασιών.

Info
Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, ώρες 20:00 – 22:00 στο The Met Hotel. Πληροφορίες: τηλ. 2310 888311, www.wineplus.gr. Κόστος συμμετοχής: 40€

Δείτε επίσης:
Όχι πια δάκρυα (σοκολάτας);

Μους σοκολάτας με αβοκάντο: η πιο βελούδινη και υγιεινή μους

Γαλλία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα η παραγωγή κρασιού