Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την πρώτη “Gourmet Olive Exhibition” και όσοι βρεθούν στην πόλη από τις 20 ως τις 22 Μαΐου, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά ελαιόλαδα, αλλά και προϊόντα με βάση την ελιά και το λάδι, από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Στο “Lab’Attoir” λοιπόν, το νέο χώρο πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνονται αυτό το τριήμερο Έλληνες παραγωγοί εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, καθώς και προϊόντων προσωπικής περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο, υποδεχόμενοι επαγγελματίες και καταναλωτές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων αγοραστών (hosted buyers), προέρχονται από: Σουηδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Φιλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Τσεχία, Αυστρία και Ελβετία.

Gourmet_Olive_5

Σημείωσε ότι εκτός από την έκθεση, στις παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκεις γευσιγνωσίες, όπως το “Bar Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου και Ελιών” με προϊόντα ένδειξης Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και βιολογικά, καθώς και προϊόντα με χαμηλή οξύτητα, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και ομιλίες με θέμα το ελαιόλαδο, τα προϊόντα της ελληνικής γης και την ελληνική διατροφή ως μέρος της μεσογειακής κουζίνας.

Από τα “νόστιμα” events δε λείπουν και οι live μαγειρικές με γνωστούς σεφ να δείχνουν εξειδικευμένες συνταγές για την καθημερινή χρήση του ελαιόλαδου στη μαγειρική και την παρασκευή γλυκών. Ακόμη και κοκτέιλ με ελαιόλαδο φτιάχνουν!

Στα highlights της έκθεσης και η η θέσπιση των Βραβείων Κοινού, με τους επισκέπτες να καλούνται όχι μόνο να δοκιμάσουν αλλά και να αξιολογήσουν τα προϊόντα των παραγωγών. Τα πιο αγαπημένα προϊόντα, μάλιστα, θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής των βραβείων κοινού.

info
20, 21 & 22 Μαΐου, Gourmet Olive Exhibition, Lab’Attoir, 26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 23130 30286, www.gourmetoliveexhibition.com