Η μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην κουλτούρα του καφέ επιστρέφει και φέτος το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Γκάζι.

Οι κορυφαίοι ιταλικοί οίκοι espresso και οι πιο δυναμικοί Έλληνες coffee roasters είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επαγγελματίες της καφεστίασης, τους home barista και το ευρύ καταναλωτικό κοινό στο Athens Coffee Festival που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά το οποίο και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού τμήματος του Specialty Coffee Organisation. Μάλιστα, ο SCA Greece στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα οργανώσει και το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting.

Capture

Προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος ως εισηγητές στα σεμινάρια, τις παρουσιάσεις και τις επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους: το Lab (σεμινάρια, workshops) και το Chatroom (παρουσιάσεις, επιδείξεις, συζητήσεις). Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσει ένα πλήρως εξοπλισμένο Cupping Room που θα φιλοξενεί τις γευστικές δοκιμές εκλεκτών και σπάνιων καφέδων από όλο τον κόσμο.

Capture2

H διοργάνωση του 2ου Athens Coffee Festival συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καφέ, την 1η Οκτωβρίου. Έτσι, οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του καφέ, οργανώνοντας στο πλαίσιο του φεστιβάλ δρώμενα και εκδηλώσεις με καφεκεντρικό χαρακτήρα και περιεχόμενο. Ωστόσο και κατά τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ, η κεντρική σκηνή που θα στηθεί στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης θα φιλοξενεί ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με ζωντανές συναυλίες (Μαριάννα Φαφούτη, Ίντρα Κέιν και Painted Black, George Zervos) και DJs set με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Capture4

Φέτος, η γενική είσοδος θα είναι μόλις 4 ευρώ ανά ημέρα έτσι ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν το φεστιβάλ όλοι οι καταναλωτές που δεν έχουν ακόμη μυηθεί στα μυστικά του καφέ.

info
www.athenscoffeefestival.gr