Το γαστρονομικό φεστιβάλ, που φιλοξενείται για 5η συνεχή χρονιά στο Premier Luxury Mountain Resort Hotel, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, πραγματοποιείται φέτος από 4 ως 20 Νοεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στη φετινή διοργάνωση, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στις οποίες το «παρών» θα δώσουν έμπειροι επαγγελματίες από το παγκόσμιο γαστρονομικό προσκήνιο. Και φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο εκπαιδευτικό κομμάτι της γαστρονομίας με εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης για επαγγελματίες που διοργανώνονται από την Gastronomy Essentials L.t.d.

bansko_hotel_1

Πιο συγκεκριμένα, από τις 9-11 Νοεμβρίου 2016, η «Le Cordon Blue Paris», με εισηγητή τον σεφ Mark Vaca, θα παρουσιάσει πρόγραμμα που θα εστιάζει στις τεχνικές που εφαρμόζονται στο κομμάτι του «Fine Dining» από επαγγελματίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη συνέχεια, το τριήμερο 14-16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εισηγητή τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη. Η θεματική του συγκεκριμένου προγράμματος θα παρουσιάσει τεχνικές μαγειρικής σε κενό αέρος εστιάζοντας στους τρόπους που αυτές βοηθούν στη μείωση του κοστολογίου σε ένα a la carte εστιατόριο.

3251_orig

amvrosia

Όπως κάθε χρόνο, σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης αποτελούν τα ειδικά μενού γευσιγνωσίας τα οποία και φέτος οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο εστιατόριο Amvrosia. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, το εναρκτήριο λάκτισμα κάνει ο Jordi Esteve (1* Michelin) παρουσιάζοντας ένα μενού μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας. Τη σκυτάλη παίρνει ο Alsi Sin από το μυκονιάτικο Hakassan, παρουσιάζοντας ένα μενού μοντέρνας καντονέζικης κουζίνας ενώ το τελευταίο της σειράς των μενού έχει γεύση νέας ελληνικής κουζίνας δια χειρός Δημήτρη Παμπόρη, σεφ του Ekies, all Senses Resort.

info
gastronomy_essentials@mail.com, www.cucina.gr
http://www.premierfoodfestival.com/
Διοργανωτής : Premier Luxury Mountain Resort
Συντονιστής : Gastronomy Essentials