Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, μας προσκαλεί στο ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων, στο 7ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 10:30 το πρωί, στο ΔΕΚΚ – Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, Γούρνες Πεδιάδος Ηρακλείου.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν σύλλογοι από όλη την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και θα μοιραστούν με το κοινό αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα. Στόχος είναι η μεταλαμπάδευση των αξιών των ηθών και των εθίμων της Κρήτης στη νέα γενιά με τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων σχολείων στην εκδήλωση. Η συνεργασία με συλλόγους, ομάδες και δίκτυα παραγωγών της τροφής στοχεύει επίσης στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι επισκέπτονται την εκδήλωση και  γεύονται παραδοσιακά εδέσματα, μαθαίνοντας έτσι όλο και περισσότερα για τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Η ιδέα του φεστιβάλ ανήκει στην Κρητικιά Λένα Ηγουμενάκη, η οποία θέλησε να κρατήσει ζωντανές τις γευστικές της μνήμες και έτσι αποφάσισε σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, να αναδείξει την κρητική κουζίνα.