Από τις 9 έως τις 13 Μαΐου η Κέρκυρα γιορτάζει σε ένα φεστιβάλ που στοχεύει στην ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριο χαρακτηριστικό της ιστορίας και του πολιτισμού στα Ιόνια νησιά.

1-τσιπουρα-pack-shot-1024x683

Την πρώτη μέρα η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα μαγειρέψει πληθώρα πιάτων που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και των υπόλοιπων Ιόνιων νησιών, ενώ τα οινοποιεία του νησιού θα επιδείξουν τα νέα τους κρασιά και οι τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα, οι Φιλαρμονικές και οι χορωδίες του νησιού θα αναδείξουν την επίδραση της επτανησιακής σχολής στη μουσική.

cirfu3

Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή, το φεστιβάλ θα εκτυλιχτεί στους τόπους παραγωγής, σε εκθετήρια, σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Κέρκυρας, τα οποία θα παρουσιάζουν για 1-5 μέρες το καθένα το μενού της χρονιάς, τον σεφ, τη φιλοσοφία και το όραμά τους. Οι επισκέπτες θα έχουν βέβαια την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα και την κουζίνα όλων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, να μυηθούν στη μαγειρική, αλλά και να γνωρίσουν τους παραγωγούς και τους σεφ.

corfu2

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, επιδείξεις προϊόντων, μαθήματα μαγειρικής και κηπευτικής, επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, ποτοποιεία και εργαστήρια τροφίμων, βραδιές ποίησης και οίνου, αλλά και έκθεση φωτογραφίας.

info
Πλατεία Σπιανάδα, Κέρκυρα, www.corfufestival.org/