Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Γαστρονομία γίνεται το κεντρικό θέμα και από τις 9 έως τις 11 Μαΐου 2014 πρωταγωνιστεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Με κεντρικό πρωταγωνιστή τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό και τον πλούτο που εμπεριέχεται σε αυτόν, οι «Ημέρες Γαστρονομίας», μία υψηλού επιπέδου διοργάνωση δίνουν ραντεβού στις 9, 10 & 11 Μαΐου 2014 στο Μουσείο Μπενάκη με ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης. Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια.

Εκθέσεις παραγωγών και art de la table. Προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας.  Την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας (AICFF)
•    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένας διεθνής κινηματογραφικός θεσμός αφιερωμένος στο σινεμά της γεύσης, της γαστρονομίας και της κουζίνας.
•    Εμπνευσμένα προγράμματα γευσιγνωσίας και live cooking sessions με τη συμμετοχή του Ηλία Μαμαλάκη, της Ντίνας Νικολάου, του Δόξη Μπεκρή, του Ορέστη Ανδρεαδάκη, του Βασίλη Ζαχαράκη, του Μιχάλη Ντουνέτα, του Γιώργου Στυλιανουδάκη, του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, του Σταμάτη Τσίλια, του Βασίλη Πορή, του Γιάννη Γαβαλά, κ.α.
•    Πρότυπη έκθεση με υψηλής ποιότητας τοπικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και εκδηλώσεις δικτύωσης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, food bloggers, επενδυτών, food buyers κ.α.

Κυκλάδες Τιμώμενος Γαστρονομικός Προορισμός 2014

Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα τόσο πλούσιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα τοπικών γεύσεων με προγράμματα chefs in residence από διάφορα νησιά των Κυκλάδων, αφιερώματα στον κυκλαδικό οίνο και αμπελώνα, την παλέτα των κυκλαδικών τυριών, τα αρωματικά φυτά και βότανα, το μέλι, τον γαστρονομικό τουρισμό και πολιτισμό των Κυκλάδων κ.α.

Discussion panels και παρουσιάσεις για τον πολιτισμό και την καινοτομία της γαστρονομίας με τη συμμετοχή του Δημήτρη Πιατά, του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου, της Ελένης Ψυχούλη, της Σύλβιας Κλιμάκη,  της Ιωάννας Σταμούλου,  της Θάλειας Τσιχλάκη, της Νίκης Μηταρέα, της Νανάς Δαρειώτη, του Χάρη Χαραλαμπίδη, του Χρήστου Σοκόλη, του Κώστα Τσίγκα, του Δημήτρη Καλαβρού των TedxAthens, της Γιούλης Επτακοίλη, του Ιωσήφ Πρωϊμάκη, της Βίκυς Βαμιεδάκη, του Γιώργου Βενιέρη, του Ηλία Αναστασιάδη, του Πάρι Σιγάλα, του Θόδωρου Λέλεκα, του Γιώργου Φλούδα, του Ματθαίου Δημόπουλου, της Γιολάντας Τότσιου, της Ελένης Μαλούπα, του Γιώργου Πίττα, της Νάντιας Σερεμετάκη, της Μαριλένας Παντάκη , της Αφροδίτης Καλομάρη, της Αγλαϊας Κρεμέζη, του Ευθύμιου Αλεξανδρή, του Δημήτρη Ρουσουνέλου, του Σέρκου Χαρουτουνιάν, της Διαμάντως Λάζαρη, του Δημήτρη Μιχαηλίδη,  κ.α.,

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα www.imeres-gastronomias.gr

GastronomyPoster_net