Για μία ακόμη χρονιά ψηφίζουμε και αναδεικνύουμε πρώτες τις αγαπημένες μας μπίρες, με τα 4α BeerBartender Awards να ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους με τους λάτρεις της μπίρας για τον Μάρτιο στο Ζάππειο.

Συνολικά 13 βραβεία πρόκειται να απονεμηθούν στη φετινή διοργάνωση, με τα 12 να προκύπτουν μέσα από τη διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού, η οποία έχει ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου, συν μία τιμητική διάκριση – βραβείο συνεισφοράς, που σκοπό έχει την επιβράβευση και την ανάδειξη ατόμων, φορέων, εταιρειών και ενεργειών για τη συνολική τους προσφορά στον κλάδο του ζύθου.

Σημειώνεται ότι μπορεί πέρυσι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των βραβείων να πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας (στις 2 Μαρτίου), ωστόσο φέτος πραγματοποιείται σε μεταγενέστερη ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου.

mpires

Οι 12 κατηγορίες για τις οποίες ψηφίζει το κοινό:
1. Πρωτοεμφανιζόμενη μπίρα: Συμμετέχουν όλοι οι κωδικοί που το λανσάρισμα τους έγινε εντός της περασμένης χρονιάς.
2. Ετικέτα (Συσκευασία) Μπίρας: Συμμετέχουν το λιγότερο μια αντιπροσωπευτική μπίρα από κάθε ζυθοποιία, μικροζυθοποιία, εταιρεία μπίρας.
3. Ελληνικές Μικροζυθοποιίες: Συμμετέχουν όσες έχουν έδρα στην Ελλάδα και εν λειτουργία ζυθοποιείο το οποίο να μην ξεπερνά τα 200χ hLτο χρόνο.
4. Εισαγωγική Εταιρεία: Για εταιρείες που εδρεύουν στην Ελλάδα και εισήγαγαν μπίρες από το εξωτερικό κατά την περασμένη χρονιά.
5. Ελληνικές Ζυθοποιίες: Στην κατηγορία εντάσσονται όλες οι ζυθοποιίες που έχουν ενεργό ζυθοποιείο και έδρα στην Ελλάδα και έχουν ετήσια παραγωγή μεγαλύτερη των 200χ hL.
6. Ελληνικές Εταιρείες Μπίρας: Η κατηγορία περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες με έδρα στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις τρίτων για την παραγωγή των μπιρών τους.
7. E-Shop για μπίρα: Συμμετέχουν οι ηλεκτρονικές κάβες, με έδρα την Ελλάδα.
8. Ciders στην Ελλάδα: Η παρούσα κατηγορία περιλαμβάνει τα Ciders που εισάγονται στην Ελλάδα.
9. Homebrew Shop: Συμμετέχουν όλες οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα Homebrewing (Οικοζυθοποιίας) και έχουν έδρα στην Ελλάδα.
10. Specialty Beer: Στην κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι μπίρες με ιδιαίτερα υλικά που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
11. Πρωτοεμφανιζόμενη μπίρα που δεν παράγεται στην Ελλάδα: Συμμετέχουν οι μπίρες που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά εντός της χρονιάς και ζυθοποιούνται για λογαριασμό ελληνικών εταιρειών ή ζυθοποιείων στο εξωτερικό.
12. TV Spot: Συμπεριλαμβάνονται όλα τα spot (video) ελληνικής παραγωγής, με θέμα την μπίρα ή την ζυθοποιία, τα οποία προβλήθηκαν για πρώτη φορά, στην τρέχουσα χρονιά.

info
www.beerbartenderawards.gr