Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία των «Χρυσών Σκούφων» πραγματοποιούνται για 25η χρονιά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Φέτος, το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπογράφουν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη). Το δημιουργικό μενού που θα ετοιμάσουν θα είναι ένα μείγμα των μαγειρικών εμπειριών τους το οποίο όμως δεν θα περιέχει καθόλου κρέας.

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η δημιουργική γαστρονομική γραφή του Έκτορα Μποτρίνι επιβραβεύεται με πρωτιά, αφού το κερκυραϊκό Etrusco ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας από το 2013 ενώ τα τελευταία τρία χρόνια «συγκατοικεί» στην πρώτη θέση με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου λαμβάνοντας δύο Χρυσούς Σκούφους.

Επίσης, για πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές (Αθηνόραμα) δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που φέτος ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου. Το μενού της τελετής θα μαγειρέψουν οι Απόστολος Αλτάνης (Regency Casino και Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη), Σωτήρης Ευαγγέλου (Salonica, Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη), Αθηναγόρας Κωστάκος (Meraki, Λονδίνο), Γιάννης Μπαξεβάνης (Ferryman, Ελούντα), Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco, Κέρκυρα- Botrini’s, Αθήνα), Γιάννης Παρίκος (Varoulko Seaside).