Στο Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται ένα εορταστικό διήμερο πολιτιστικών δρώμενων, ανοιχτών στο κοινό.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, από τις 5 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ έχουν προετοιμαστεί μια σειρά από διαδραστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από παρουσίαση ενός «φρέσκου» κρασιού του ΕΟΣ Σάμου, χορευτικά από τον «ΙΩΝΙΚΟ» Καρλοβάσου και όμορφα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου μέχρι τα «παραδοσιακά σαμιωτομαγειρέματα» όπου η κα Ελένη Καπλαντζή θα μοιραστεί μαζί με τους επισκέπτες μυστικά της σαμιώτικης μαγειρικής τέχνης, ετοιμάζοντας μια λαχταριστή σαμιώτικη συνταγή που θα γευτούν όλοι. Θα ακολουθήσει ένα δίωρο μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Χρυσούλα Κρητικού και το Μάνο Τσιμιτάκη, σε τραγούδια αγαπημένα και ξεχωριστά!

Η Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 είναι αφιερωμένη στα παιδιά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα. Ξεκινά με face painting από εξειδικευμένη καλλιτέχνιδα στην παιχνιδοζωγραφική προσώπου και στη συνέχεια, ομάδα κλόουν θα επιδοθεί σε μπαλονοκατασκευές και δημιουργική απασχόληση παιδιών. Ακολουθούν «παιχνιδομαγειρέματα» με τη συμμετοχή των μικρών μας φίλων από το τοπικό παράρτημα της ΛέσχηςΑρχιμαγείρων Ελλάδος και τους ex. Chefs Αργυρώ Ζαφείρη, Βαγγέλη Μπιλιμπά και Ασλάνη Παντερλή. Παιδικές χορογραφίες θα παρουσιαστούν από το «Dance Studio» της Μαρίας Χατζηνικολάου, ενώ η καθηγήτρια πιάνου Κάτια Θεοχαροπούλου θα δώσει τη δική της νότα στις εκδηλώσεις με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γνωστές μελωδίες.

Ο Άγιος Βασίλης θα κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του και θα μοιράσει ΣΕ ΟΛΑ τα παιδιά, δωράκια χαράς! Για τα… «μεγάλα παιδιά», ο bartender Δημήτρης Βολονάκης θα ετοιμάζει διάφορα cocktails με κρασιά του ΕΟΣΣ.
Και τις δύο ημέρες, σε αίθουσα του Μουσείου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με έργα των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Σάμου, που απεικονίζουν εξαιρετικά τις ομορφιές αλλά και τα ιδιοσυστατικά του ακριτικού μας νησιού.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία στα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και δωρεάν μεζεδοκεράσματα. Για εκείνους που θα ήθελαν να προμηθευτούν κρασιά, συλλεκτικές εορταστικές κούπες και μπλουζάκια, το σημείο λιανικής πώλησης στο Μουσείο Οίνου θα λειτουργεί το Σάββατο από 17:00 έως 20:00 και την Κυριακή από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.