Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να βρεις ολόφρεσκα προϊόντα από τις τοπικές αγορές. Σε προμηθεύουν με ό,τι καλύτερο, ενώ για να σ’ ευχαριστήσουν για την προτίμησή σου έχουν ετοιμάσει νόστιμες εκδηλώσεις έως το τέλος Μαΐου.

Ο λόγος για τη διεθνή καμπάνια “Love Your Local Market 2015” στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες και 2000 τοπικές αγορές παρακαλώ και η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών αγορών και την ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των κοινοτήτων. Με σύνθημα “Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά” μπαίνει στο χορό και η Ελλάδα με τις εκδηλώσεις “Αγαπώ την Αγορά μου” που τρέχουν από τις 15 Μαΐου και ως τις 31 του ίδιου μήνα.

iStock_000001441484Medium

Στην πολύχρωμη αυτή γιορτή που γίνεται στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη, αλλά και την Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας και Πειραιά, τη Δημοτική Αγορά Καλλιθέας και τη Δημοτική Αγορά Χανίων, τιμάμε τη γαστρονομία με πολλές δράσεις: εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμοί, εργαστήρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και βέβαια, δε λείπουν η μαγειρική και οι γευστικές δοκιμές.

Αυτό το Σάββατο, 23 Μαΐου, δίνουμε ραντεβού στην Κεντρική Αγορά Αθηνών για να δούμε την έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό, καθώς και την έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής. Στα highlights της μέρας τα δροσερά smoothies, οι φρουτοσαλάτες και οι συνταγές με φρέσκα λαχανικά που ετοιμάζουν από τις 10:00 – 17:00 οι food bloggers Funky Cook, Gourmelita και Μadame Ginger, αλλά και ιδιαίτερες νοστιμιές από την ομάδα του Hotntroulis, όλα υπό τη συνοδεία του Pepper fm.

love-your-local-market

Την Κυριακή 24 Μαΐου πάλι, σειρά έχουν οι νοστιμιές με θαλασσινό άρωμα γι αυτό οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά (10:00 – 14:00) με επαγγελματίες σεφ να μαγειρεύουν ψαρολιχουδιές, όπως γαύρο, σαρδέλα αλλά και sushi, τις οποίες μάλιστα προσφέρουν δωρεάν στο κοινό! Παράλληλα, οι επισκέπτες ξεναγούνται στους χώρους της Ιχθυόσκαλας, τα αλιευτικά σκάφη -όπου ενημερώνονται για τον τρόπο ψαρέματος- και το εκθετήριο αλιευμάτων. Τη μέρα πλαισιώνει μουσικά συγκρότημα με σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική και τραγούδι και στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων χορευτικοί όμιλοι χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων εδώ

info
www.loveyourlocalmarket.gr