Όσοι βρεθείτε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στη Μύκονο, κάντε ένα πέρασμα από το Παλιό Λιμάνι για να αποχαιρετήσετε το καλοκαίρι υπό τους ήχους μουσικής του Μάρκου Βαμβακάρη συνοδεία μεζέδων της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου.

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του καλλιτέχνη Βασίλη Καβουρίδη και προσθέτει τη δική της πινελιά στο χαλί της μνήμης του νησιού τη βάση του οποίου διαμορφώνει η έκθεση του ίδιου του καλλιτέχνη. Ο τίτλος της έκθεσης που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΔΕΠΠΑΜ, και εντάσσεται στο Mykonos Art Festival, είναι “Au board de l’ eau”, που μεταφράζεται «στην άκρη του νερού». Είναι μια εικαστική εγκατάσταση, όπου ο Καβουρίδης δημιούργησε ένα έργο ζωντανό με αναφορές στην μνήμη και ο επισκέπτης καλείται να ζήσει εντός του, κυκλοφορώντας ανάμεσα σε σημάδια, απομεινάρια και εικαστικές παρεμβάσεις, ανάμεσα σε σκαλωσιές που σηματοδότησαν και σηματοδοτούν ακόμα και σήμερα την κυριαρχία της ανοικοδόμησης στην μετεξέλιξη και την πορεία του νησιού. Η έκθεση είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά και αξίζει να την επισκεφτείτε όσοι δεν το κάνατε ήδη, ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Εκεί μπροστά στον χώρο της έκθεσης, λειτουργούσε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στην δεκαετία του ‘60 το καφενείο-ουζερί του Νικόλα Κιούκα που έμεινε στην ιστορία σαν Σαλί Μπαχλί. Ντόπιοι και παραθεριστές απολάμβαναν το ούζο τους υπό τους ήχους της μουσικής του αξέχαστου Μάρκου Βαμβακάρη που έρχονταν κάποια καλοκαίρια και έπαιζε σε πρόχειρα στημένο πάλκο από ψαροκασέλες.

Στη γιορτή-γιατί δεν είναι απλή εκδήλωση αλλά μια μικρή ωραία, γιορτή- θα ακούσετε ωραίες μουσικές και θα τραγουδήσετε όλοι σαν μια μεγάλη παρέα, τραγούδια λαϊκά και αγαπημένα, από την τεράστια παρακαταθήκη του Βαμβακάρη. Κυρίως, όπως πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση, εδώ θα ζωντανέψουν αναμνήσεις από ένα νησί που υπήρξε… Που μπορεί για τον κάθε ντόπιο να είναι διαφορετικές, όμως είναι σημαντικές, πολύ περισσότερο όταν τις μοιράζονται για να τις κρατούν ζωντανές. Αν λοιπόν βρεθείτε στο νησί, αξίζει να πάτε!

info
23 /9 , μετά τις 7:30, στα κτίρια πίσω από το περίπτερο στο Παλιό Λιμάνι της Μυκόνου, Είσοδος Ελεύθερη