Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου, το Mama Roux διοργανώνει ένα αλλιώτικο ρεβεγιόν, που γίνεται μεσημέρι και στο δρόμο.

Ο λόγος για το καθιερωμένο Street Food Party & Market, που γίνεται κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς στον πεζόδρομο του πολυεθνικού ρεστοράν και θυμίζει τις γιορτινές υπαίθριες αγορές του κόσμου.

Οι γεύσεις γνωστές και πολύ αγαπημένες, με τους σεφ του Mama Roux να δημιουργούν αυθεντικά street food πιάτα, από τα οποία βέβαια δεν λείπει η απαραίτητη λάμψη των ημερών. Η φρέσκια μαύρη τρούφα, τα στρείδια και ο σολομός λοιπόν -απαραίτητα delis σε κάθε ρεβεγιόν- δεν θα λείψουν από το μενού, με τη διαφορά ότι το Mama Roux θα τα βγάλει στο δρόμο.

MAMA ROUX_DOWNTOWN STREET FOOD PARTY AND MARKET_POSTER

Jacket potato με sour cream και χαβιάρι σολομού, scrambled eggs με φρέσκια μαύρη τρούφα, κρέπα με μους από τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό, αλλά και μίνι x-mas burger με καπνιστή γαλοπούλα και cranberries σος, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που συνθέτουν το μεσημεριανό street food party, που ξεκινάει από τις 12 το μεσημέρι. Δίπλα τους το Glühwein το ζεστό, αρωματικό, γιορτινό κρασί, αλλά και festive cocktails όπως το Lucky Charm με βότκα και χυμό από ρόδι, γιατί παραμονή Πρωτοχρονιάς χωρίς γιορτινά ποτά δεν γίνεται.

Φυσικά δεν θα λείπει η παρέλαση σε στυλ Νέας Ορλεάνης, που έχει γίνει πλέον θεσμός στο Mama Roux. Στις 2 το μεσημέρι λοιπόν, ξεκινάει η New Orleans Brass Band Parade που σηματοδοτεί και την έναρξη της ζωντανής μουσικής, ενώ στις 3 τα σκήπτρα παίρνει το συγκρότημα Gumbo Ya Ya, για να μας ξεσηκώσει με τις rhythm και blues μουσικές τους, παρασύροντας τους πάντες σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς χωρίς αγορές, όμως, γίνεται; Δεν γίνεται! Γι αυτό το Mama Roux έχει διοργανώσει και ένα μοναδικό Downtown Market, αποκλειστικά με Έλληνες σχεδιαστές και δημιουργούς. Τοπικά προϊόντα, design αντικείμενα, χειροποίητα ρούχα και αξεσουάρ για τα δώρα της τελευταίας στιγμής για εμάς και τους αγαπημένους μας.

Festive Street Food Menu
Jacket Potato με sour cream και χαβιάρι σολομού
Scrambled Eggs με φρέσκια μαύρη τρούφα
Bubbles & Oyster Bar
Mini Brioche με καπνιστό brisket low & slow
Μπουκιά Steak Frites με βούτυρο, βότανα και σκόρδο
Mini X-mas Burger με καπνιστή γαλοπούλα low & slow και cranberries sauce
Blini-Lox, μικρή κρέπα με μους από τυρί κρέμα, καπνιστό σολομό, κάπαρη, κρεμμύδι και ντοματίνια
Δύο αραβικές Tostadas, τραγανή αραβική πίτα με χούμους, ταμπουλέ και ρόδι και moutabal, μαϊντανό, κουκουνάρι και αμύγδαλα

info
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Mama Roux (Αιόλου 48, Αθήνα, τηλ. 213 0048382).
Festive Street Food & Downtown Market, ώρες 12:00-18:00, New Orleans Brass Band Parade, ώρα έναρξης: 14:00, Gumbo Ya Ya Live Music, ώρα έναρξης: 15:00.