Η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», τα γνωστά στο οινόφιλο κοινό «ΒορΟινά» παρουσιάζονται αυτή τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στο Hilton Αθηνών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, ημιαφρώδεις, αφρώδεις και γλυκείς, της σοδειάς του 2016, παλαιωμένοι ή πειραματικοί, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα νέα ή πολυετούς παλαίωσης, στη διάθεσή όλων των επισκεπτών, θα αποτελέσουν έναυσμα για ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και στα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Παράλληλα, στην διάρκεια των ΒορΟινών, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε διάφορα απολαυστικά και διασκεδαστικά οινικά happenings!

Wine in Moderation
Στα πλαίσια της εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ένωση οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος υποστηρίζει το πρόγραμμα Wine in Moderation – art de Vivre για το οποίο θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στην αίθουσα «Esperides» του ξενοδοχείου Hilton.

anoigma voroina

Την ημέρα των ΒορΟινών, 30 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», με αφορμή την ένταξή της στο πρόγραμμα και συμμετέχοντας στην ευρύτερη προσπάθεια για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου στην Ελλάδα, θα ενημερώσει το κοινό για τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας σε σχέση με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στο Hilton Athens και υποστηρίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την Ενωση των Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Ο φετινός διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2017, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα έχουμε την ευκαρία να παρακολουθήσουμε την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.

info
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, Ξενοδοχείο Hilton Athens. Ώρες λειτουργίας: 12.00-17.00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή στο www.voroina.gr), 17.00-20.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 8 ευρώ, με προεγγραφή στο www.voroina.gr 5 ευρώ). Για περισσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr