Ο πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα ξεδιπλώνεται από την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» για 12η συνεχή χρονιά στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά μέσα από μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών, που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι νέων και παλαιότερων σοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν τη σπουδαία αυτή συλλογή.

BorOina-2016-[poster-35x50]

Προηγείται, ωστόσο, μια εβδομάδα υποδοχής των «ΒορΟινών» και των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στην εκδήλωση από 23 έως 31 Ιανουαρίου με μια σειρά από οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, bars και wine bars θα προβάλλουν με τον δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμήν των «ΒορΟινών».

VOROINAedited

Σημείωσε επίσης ότι η ένωση των οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» φιλοξενεί για δεύτερη συνεχή χρονιά και ένα θεσμό που υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, με στόχο να προωθηθεί ο ρόλος του οινοχόου στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των ΒορΟινών και θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2016 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων. Ακόμα, το κοινό, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων του είδους.

info
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, ξενοδοχείο Grande Bretagne
Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες (είσοδος: αυστηρά με επαγγελματική κάρτα)
18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος: 8 ευρώ)
www.voroina.gr