Μία ξεχωριστή πρόταση έχει για τους φίλους του κρασιού το εστιατόριο Zinglee στο Κολωνάκι, που την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου υποδέχεται το Κτήμα Semeli για ένα μοναδικό food & wine pairing.

Ο executive chef Χρήστος Αθανασιάδης, έχει ετοιμάσει ένα απολαυστικό μενού 5 πιάτων με έντονα ελληνικό χρώμα, που αναδεικνύει τις πλούσιες γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών-πρωταγωνιστών της βραδιάς. Με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, φαντασία και έμπνευση από τον πλούτο των κρασιών Semeli, το Zinglee φέρνει ξανά τις ελληνικές γεύσεις στο επίκεντρο και μας προσκαλεί να τις ανακαλύψουμε συνοδεία των εκλεκτών κρασιών του κτήματος.

Ξεναγός στις γεύσεις των κρασιών θα είναι o δημιουργός τους, Λεωνίδας Νασιάκος, Χημικός Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής του κτήματος Semeli. Η βραδιά όμως κρύβει μία ακόμη έκπληξη, καθώς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Semeli Estate Spondee 2016 -ένας απολαυστικός συνδυασμός Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, με φινετσάτο σύνθετο άρωμα και χαρακτηριστική πικάντικη γεύση.

Το μενού της βραδιάς περιλαμβάνει:
* Amuse – Bouche με καρπάτσιο από καπνιστό οξύρρυγχο Γεροντίδη / Semeli Estate, Aetheria 2018, Μαλαγουζιά – Chardonnay

* Ντοματόρυζο με μαριναρισμένη λακέρδα / Semeli Estate, Elixir 2018, Gewürztraminer

* Λαχανικά στη σχάρα με vinaigrette μελιού, ψητή φέτα, καρύδια και κορινθιακές σταφίδες / Semeli Estate, Delear 2018, Syrah – Grenache Rouge

* Μοσχαράκι ραγού με αμπελοφάσουλα / Semeli Estate, Spondee 2016, Syrah – Merlot – Cabernet Sauvignon

* Μους σοκολάτας σε βάση μπισκότου κανέλας με γλυκό του κουταλιού σταφύλι

info
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591. Κόστος για το food & wine pairing: 35€ / άτομο.