Tο εστιατόριο Grandma’s του πεντάστερου boutique ξενοδοχείου «Liostasi» στην Ίο διοργανώνει ένα διήμερο γαστρονομικό event στις 30 και 31 Αυγούστου και θα φέρει τη σφραγίδα του πολυβραβευμένου Λευτέρη Λαζάρου.

Οι δύο ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι που θα αποπνέει την θαλασσινή αύρα του Αιγαίου. Το μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων που υπογράφει ο σεφ θα αναδείξει μοναδικά τις πρώτες ύλες του τόπου συνδυασμένο με επιλεγμένες οινικές προτάσεις.

Με φόντο την ατμοσφαιρική βεράντα του ανακαινισμένου Grandma’s όπου το κυκλαδικό τοπίο ενώνεται με το σύγχρονο design, η θάλασσα και η γη αποτελούν την αφετηρία για την παρουσίαση ενός μενού πέντε πιάτων στο οποίο το ελληνικό στοιχείο διανθίζεται με μεσογειακές και διεθνείς νότες.

Το Μενού

Λαβράκι μαριναρισμένο με καλαμάνση, κρέμα αβοκάντο, τσίλι και φύκια
Κρασί: Κτήμα Καριπίδη (Sauvignon blanc) 2017, Π.Γ.Ε. Κραννώνα

Καλαμάρι με ρεγγοσαλάτα και ντολμαδάκια ριζότου με σουπιά
Κρασί: Vassaltis Αμπελώνες Βαλαμπούς (Ασύρτικο) 2017, Π.Ο.Π Σαντορίνη

Τόνος τυλιγμένος σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya
Κρασί: Whispering Angel (Grenache – Rolle – Cinsault – Syrah – Tibouren) 2017, A.O.P. Cotes De Provence

Μάγουλα μοσχαρίσια με πουρέ γλυκοπατάτας
Κρασί: Γη & Ουρανός Αμπελώνες Θυμιόπουλου (Ξινόμαυρο) 2016, Π.Ο.Π Ναουσα

Μπάρα σοκολάτας Caraibe πάνω σε τραγανό μπισκότο πραλίνας, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σάλτσα από κόκκινα φρούτα
Κρασί: Vinsanto Σαντορίνη Santo Wines 2011 (Ασύρτικο), Π.Ο.Π. Σαντορίνη

info
Τιμή μενού γευσιγνωσίας ανά άτομο: 68€ | Τιμή wine pairing ανά άτομο: 34€

Για κρατήσεις  22860 92140 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση reservations@grandmasrestaurant.gr