Ξεκινούν την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, οι οποίες ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Πρόκειται για την 3η χρονιά της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Το τετραήμερο περιλαμβάνει ημερίδες γύρω από τη γαστρονομία της Κρήτης και την τουριστική ανάπτυξη, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και μουσικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, γνωστοί σεφ, σύλλογοι και food bloggers θα παρουσιάσουν μοναδικές συνταγές και θα πραγματοποιήσουν Μaster Classes.

 

Δείτε παρακάτω το λεπτομερές πρόγραμμα:
Ωράριο Έκθεσης – Πώλησης Κρητικών Προϊόντων
Παρασκευή: 17:00-23:00
Σάββατο-Κυριακή: 12:00-23:00
Δευτέρα: 11:00-23:00

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου
17:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων
10:30: Ξενοδοχείο Aquila Atlantis
Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη».
18:00- 19:00 : Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού μαγειρεύει παραδοσιακά και προσφέρει κρητικά όσπρια.
19:00 – 20:00: Master Class με τον chef Γιάννη Μπαξεβάνη και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
20:30-23:30 : Κρητική μουσική με τους Χαΐνηδες.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
12:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων
12:00-13:00: Η Σχολή Μαγειρικής «Kappa Studies» ετοιμάζει κρητικά κεράσματα.
13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.
18:00-19:00: Ο Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» φτιάχνει «τόπια» (παραδοσιακά ζυμαρικά) και ζαχαρωτές μαντινάδες και κερνάει…
19:00-20:00: Master class με το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας και τον chef Γιάννη Μπόσγα.
20:30-23:00: Κρητική μουσική από τον Αντώνη Μαζοκοπάκη και το «Λαογραφικό Όμιλο Λ.& Μ. Χνάρη».

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
12:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων
13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.
18:00-19:00: Τα «Ζαχαροπλαστεία Κουμάκη» ετοιμάζουν και ψήνουν κρητικά παραδοσιακά καλτσούνια.
19:00 -20:00: Master Class με τη chef Ντίνα Νικολάου.
20:30 -23:30: Κρητική μουσική με τη Γεωργία Νταγάκη με το Συγκρότημά της.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου
11:00-23:00 Έκθεση – Πώληση Κρητικών Προϊόντων
12:00-13:00: O «Κρητικός φούρνος, γεύσεις» ζυμώνει και προσφέρει εφτάζυμο ψωμί.
13:00-14:00: Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Κώστα Ζωράκη.
16:30: Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου – Πειραματική Σκηνή: «Η Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου»
18:00-19:00: Η food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη με τους μικρούς της βοηθούς φτιάχνουν σκιουφικτά μακαρόνια.
19:00-20:00: H Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο Τάσος Παπαδάκης μαγειρεύουν και προσφέρουν μοναδικές γευστικές δημιουργίες.
20:30 23:00: Κρητική μουσική με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη και το Συγκρότημά τους.

info
26-29 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Παλιάς Λαχαναγοράς, Ηράκλειο Κρήτης. Είσοδος δωρεάν

Δείτε επίσης:
Ο Λευτέρης Λαζάρου εγκαινίασε τις «Βραδιές γαστρονομίας με τη Θεόνη»

Παγκόσμια διάκριση για τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου

Ομηρικά Συμπόσια: Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2021 στη Χίo