Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στο Yoleni’s Flagship store η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου και συνεργάτιδα του Olive και ο ΕΟΣ Σάμου μάς προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις του σαμιακού αμπελώνα.

Οι συμμετέχοντες στο cooking class θα μαγειρέψουν παρέα με τη σεφ Ντίνα Νικολάου, χρησιμοποιώντας στις συνταγές τα αρωματικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου αλλά και συνοδεύοντας με αυτά, τα πιάτα που θα φτιάξουν. Έτσι, θα ανακαλύψουν τις γεύσεις και τα αρώματα των εκλεκτών οίνων από το μοναδικό σαμιακό αμπελώνα, πάντα με την μεθοδική καθοδήγηση της σεφ. Οι πρωτότυπες ιδέες, συνταγές και γαστρονομικά μυστικά είναι άλλωστε τα τρία στοιχεία που καθιστούν τα Yoleni’s Cooking Classes μοναδικά. Παράλληλα, η ιστορία, ο τρόπος παραγωγής αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του συνεταιρισμού θα παρουσιαστούν από εκπρόσωπο του ΕΟΣ Σάμου κατά τη διάρκεια του cooking class.

Ο Συνεταιρισμός είναι ένας από τους παλαιότερους της Ελλάδας, συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας μας και τα κρασιά του συγκεντρώνουν εκατοντάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Το πασίγνωστο σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού
Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του. Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

info
21 Νοεμβρίου,Yoleni’s Flagship store, Σόλωνος 9, Κολωνάκι, 19:00 – 21:00.
Για δηλώσεις συμμετοχής στα Yoleni’s Cooking Classes: https://www.yolenis.com/en-us/yolenis-cooking-classes-by-dina-nikolaou-booking
Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε, http://samoswine.gr