Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16/10, η οργάνωση «Άρτος και Αγάπη» και ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) διοργάνωσαν ένα γεύμα για καλό σκοπό, με απώτερο στόχο την κοινωνικοποίηση και τον αποστιγματισμό των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Το olivemagazine.gr ήταν εκεί, επικροτώντας την πρωτοβουλία, η οποία εγκαινίασε ένα ευρύτερο πρόγραμμα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στους δήμους της Αττικής.

Στο ιδιαίτερο αυτό γεύμα οι καλεσμένοι, πάνω από 40 πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν και να κοινωνικοποιηθούν με άλλους συμπολίτες τους, απολαμβάνοντας ένα αξιόλογο μενού, που επιμελήθηκε ειδικά για την περίσταση ο γνωστός σεφ, Άρης Βεζενές, σεφ-ιδιοκτήτης των εστιατορίων Vezene και Birdman. Το μενού περιλάμβανε για αρχή Σαλάτα με ντοματίνια, ξυνόγαλο, κρίταμο και παξιμαδάκια από χαρούπι και Ηπειρώτικη χορτόπιτα με χόρτα εποχής και παλαιωμένη μυζήθρα, συνέχισε με Roast Beef από μοσχαρίσιο στήθος jersey με πατάτες baby στη μέση, ενώ έκλεισε με μια υπέροχη Πορτοκαλόπιτα με βανίλια Μαδαγασκάρης και cremeux Πορτοκάλι. Το γεύμα συνόδευσαν τα εξαιρετικά κρασιά της οινοποιίας Γκιρλέμη από το Δομοκό, ξεκινώντας με ένα λευκό από ποικιλίες Μαλαγουζιά και Sauvignon και συνεχίζοντας με κόκκινο Merlot – Cabernet.

Ο ιδρυτής της «Άρτος και Αγάπη», Αργύρης Ζαννιάς, σημείωσε ότι επιλέχθηκε συμβολικά η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής για την έναρξη της νέας δράσης, με στόχο την ουσιαστική ενδυνάμωση και ενίσχυση των ωφελούμενων. Πρόκειται για ένα γεύμα που θα διοργανώνεται κάθε μήνα σε συνεργαζόμενους δήμους της Αττικής -που ευχόμαστε να συμμετέχουν όλοι ενεργά- σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, ζαχαροπλάστες και επαγγελματίες εστίασης, κατά το οποίο οι οικογένειες των ωφελούμενων θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία μέσα σε συνθήκες που ευνοούν την κοινωνικοποίηση μεταξύ οικογενειών της ίδιας περιοχής. Τη δράση «Γεύμα Άρτου και Αγάπης» υποστήριξαν χορηγικά ο Άρης Βεζενές, που επιμελήθηκε το μενού, το Οινοποιείο Γκιρλέμη, που πρόσφερε τα κρασιά, η εταιρεία υπηρεσιών catering, Different & Different και η εταιρεία υπηρεσιών ενοικίασης εξοπλισμού εκδηλώσεων, Creation.

Σχετικά με την οργάνωση «Άρτος και Αγάπη»
Η Ανεξάρτητη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άρτος και Αγάπη» ιδρύθηκε το 2016. Όραμα της είναι να δημιουργήσει το πρώτο πλαίσιο ολοκληρωμένης κοινωνικής προστασίας και ενδυνάμωσης στην Ελλάδα για οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, εντάσσοντάς ενεργά τους ωφελούμενους σε δομημένες, αλληλοσυμπληρωματικές δράσεις, ώστε σταδιακά να αποδυναμωθεί η παθητική λήψη αγαθών. Μέχρι σήμερα, η «Άρτος και Αγάπη» έχει υποστηρίξει με τις δράσεις «Μοιραζόμαστε Άρτο», «Γεύμα Άρτου και Αγάπης» και «Μοιραζόμαστε αγάπη», 40 οικογένειες που ζουν στους δήμους Αμαρουσίου και Δάφνης – Υμηττού. Έως το 2022, η οργάνωση στοχεύει στην καθιέρωση και την αύξηση της συχνότητάς των δράσεών της σε 15 δήμους στην Ελλάδα, ώστε να επιτύχει ουσιαστική ενδυνάμωση και ολιστική κάλυψη των αναγκών 300 οικογενειών. Η οργάνωση έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και με χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018).

Περισσότερα σχετικά με τις δράσεις της οργάνωσης «Άρτος και Αγάπη»: www.artoskaiagapi.gr