Μια γευστική διαδρομή στο μονοπάτι της τοπικής μυκονιάτικης γαστρονομίας ξεκινά σήμερα στο νησί των ανέμων με αφετηρία την κοπανιστή.

Το διήμερο 3-5 Οκτωβρίου το κοσμοπολίτικο νησί θα γίνει τόπος συνάντησης για ανθρώπους από το χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού, της επιστήμης και της παραγωγής με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και τη γνωριμία με ντόπια προϊόντα, με πρώτο και καλύτερο την κοπανιστή, το πικάντικο αλειφώδες κυκλαδίτικο τυρί.

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό με ενδιαφέρουσες ομιλίες από εισηγητές, όπως ο δικός μας Ηλίας Μαμαλάκης, συγγραφέας και γευσιγνώστης, ο ειδικός σε οινολογικά θέματα Ανδρέας Ανδρουλιδάκης,ο Γιώργος Πίττας, συγγραφέας και υπεύθυνος του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο κτηνίατρος (με διδακτορική διατριβή και αντικείμενο μελέτης την κοπανιστή) Γιώργος Ρόζος, καθώς και ο καθηγητής της Γεωπονικής Σέρκος Χαρουτουνιάν.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Μυκόνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου και τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύνδεσμο Μυκόνου.

γεύση από Μύκονο

«Γεύση από Μύκονο», Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, 3 -5 Οκτωβρίου, www.tasteofmykonos.gr